Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Dronken tiener heeft een week rijbewijs en parkeert auto in huis

rijbewijs2

Als je net je rijbewijs hebt gehaald is het wel handig om je nog eventjes aan de regeltjes te houden, anders ben je het net zo snel weer kwijt. Hier kwam een 19-jarige jongen uit Bilthoven die net een week zijn rijbewijs ook achter. Hij vond het namelijk een goed idee om met twaalf bier op in de auto te stappen en parkeerde vervolgens hij zijn auto in een huis.

De bestuurder had net een week zijn rijbewijs en vond het een goed idee om na een avondje drinken zijn vrienden naar huis te brengen. Toen de politie hem in de gaten kreeg en hem het stopteken gaf negeerde hij die. Vervolgens ging hij er met ruim 100 kilometer per uur vandoor, raakte de macht over het stuur kwijt en reed een huis in Bilthoven binnen. Zijn twee vrienden raakten gewond en het huis zwaar beschadigd.

De jongen is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar en een werkstraf van 240 uur. Ook mag hij drie jaar lang niet autorijden, bepaalde de rechtbank in Utrecht. Normaal gesproken worden dit soort dingen bestraft met een onvoorwaardelijke celstraf, maar de rechter had medelijden met de tiener aangezien hij meteen in therapie was gegaan en in september aan een studie wil beginnen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply