Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Restaurant gecanceld na kritiek op hun ‘Greta Thunberg’-schotel met alleen maar vlees

Restaurant gecanceld na kritiek op hun 'Greta Thunberg'-schotel met enkel vlees
Beeld: YouTube Omroep PowNed

Heb je ooit een menukaart gezien die tegelijkertijd hilarisch en controversieel is? Restaurant Boschzicht in Echten wel, met hun gloednieuwe ‘Greta Thunberg’-schotel, die uit niets anders bestaat dan vlees – en heel veel ervan. Geen broodje, geen garnituur, niets. Wat begon als een knipoog naar de beroemde klimaatactiviste, eindigde in een storm van kritiek en negatieve recensies. Is dit een staaltje van onbedoelde humor of een recept voor rampspoed? Laten we deze culinaire controverse eens nader bekijken.

‘Greta Thunberg’-schotel vol controversie

Het idee achter de ‘Greta Thunberg’-schotel was simpel: een stevig, ironisch statement maken door een gerecht te vernoemen naar een van ’s werelds bekendste veganisten – en dit gerecht dan volledig uit vlees te laten bestaan. Restaurant Boschzicht wilde hiermee prikkelen en misschien zelfs een glimlach ontlokken. Echter, de reacties waren niet zoals verwacht. Zodra het gerecht op de kaart verscheen, barstte het internet los. Sociale media waren al snel gevuld met screenshots van de menukaart, gevolgd door een golf van verontwaardiging. Vleesliefhebbers en vegetariërs vonden elkaar in hun kritiek – ironisch genoeg, net zoals de schotel zelf, die bedoeld was om te verenigen door middel van humor.

'Greta Thunberg'-schotel
Beeld: YouTube Omroep PowNed

De Reactie van het Publiek

Aryan Parsa, een nieuwsgierige carnivoor, besloot ondanks de ophef het restaurant een bezoek te brengen. Zijn bevindingen? De schotel was rijkelijk, maar de sfeer getekend door de recente kritiek. Hij merkte op dat de humor van de eigenaren niet door iedereen werd gewaardeerd, iets wat duidelijk werd uit de vele negatieve online recensies. De digitale wereld kan onverbiddelijk zijn. Eenmaal gebrandmerkt als ongevoelig of controversieel, kan een zaak snel zien hoe zijn reputatie keldert. In het geval van Boschzicht resulteerde dit in een lagere rating en een reeks van eensterrenreviews.

De Toekomst van Restaurant Boschzicht

Het restaurant staat nu voor een keuze: doorgaan met de provocerende marketing of een meer gematigde aanpak hanteren. Het herstellen van een beschadigde online reputatie kan een uitdaging zijn, maar niet onmogelijk. Met de juiste strategieën en een beetje zelfspot zou Boschzicht misschien weer de harten van de lokale gemeenschap kunnen winnen. Deze situatie onderstreept een belangrijke les in de kracht van branding. Wat bedoeld was als een grappige, ironische actie, werd een les in hoe delicate onderwerpen zoals milieuactivisme gevoelig kunnen liggen bij het publiek.

‘Greta Thunberg’-schotel: meer dan een menu-item

De ‘Greta Thunberg’-schotel van Boschzicht werd meer dan een menu-item; het werd een symbool van een misrekening in publieke perceptie en de kracht van sociale media. Of je nu grinnikt om de ironie of fronst over de keuze, één ding is zeker: het zal de boeken ingaan als een gedenkwaardig moment in de culinaire kronieken van Echten. Misschien, in de toekomst, met een side dish van nederigheid en een flinke portie zelfreflectie, kan Boschzicht terugkomen als een sterker en wijzer restaurant. Want zeg nou zelf, wie heeft er nu geen fouten gemaakt in de keuken?

Check ook:

Starbucks China verkoopt nu koffie met varkenvleessmaak!