Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Massa is Kassa-kijkers verbazen zich over Mark Gillis: ‘Weinig zelfcontrole’

Mark Gillis Shockeert Kijkers met Eerste Vitaminenervaring
Beeld: YouTube SBS6

Je kent die momenten wel waarop je op de bank ligt en je je afvraagt of je ooit nog iets anders gaat doen dan snacken en Netflixen. Nou, Mark Gillis van de realityshow ‘Familie Gillis: Massa is Kassa‘ maakte gisteren iets vergelijkbaars door. Hij ontdekte voor het eerst in zijn leven de wereld van vitaminen. En hoe? Met gummybeertjes! Maar laten we wel wezen dat was slechts een kortstondige verandering in zijn dieet.

Houding van Mark Gillis

Mark, de eeuwige bankhanger van de Gillis-familie, wordt door heel televisiekijkend Nederland als ‘lui’ bestempeld. Als er één iemand is die de gave heeft om comfortabel op een bank te liggen alsof het een tweede thuis is, dan is het Mark wel. In elke aflevering lijkt hij de zwaartekracht uit te dagen door nog dieper weg te zakken in de kussens. Dat zou allemaal nog tot daaraan toe zijn als hij niet elke week een legertje kijkers zou hebben die zich kapot ergeren aan zijn nonchalante houding.

Gummybeertjes met vitamines voor Mark Gillis

Maar wacht, daar is verandering in gekomen! Nou ja, soort van. In de recentste aflevering, terwijl Mark weer eens een marathon van bankhangen aan het voltooien was, gebeurde er iets onverwachts. Zijn maatje Ruud, de immer trouwe metgezel die hij als zijn persoonlijke assistent beschouwt, bracht hem boodschappen. En tussen al het vette en zoute spul dat Ruud voor hem meebracht, zat iets dat eruitzag als snoep maar eigenlijk gezond bleek te zijn: gummybeertjes met vitamines.

Mark Gillis Shockeert Kijkers met Eerste Vitaminenervaring
Beeld: YouTube SBS6

Mark Gillis verrast

Mark’s reactie was zo mogelijk nog verrassender dan het feit dat hij zich überhaupt van de bank had weten los te maken. Hij keek met een mengeling van verbijstering en nieuwsgierigheid naar de gummybeertjes alsof ze rechtstreeks uit een andere dimensie kwamen. Het idee dat snoep ook nog eens goed voor je kon zijn, was voor hem compleet nieuw. Hij rook eraan alsof het een exotische bloem was en besloot er toen maar een te proberen. Alsof hij op het punt stond om een spannend avontuur aan te gaan. Het was een kortstondige verandering, want al snel viel hij weer terug in zijn oude gewoontes.

Terug naar de Oude Gewoontes

Ja, je raadt het al, de gummybeertjes bleken niet genoeg te zijn om Mark op het rechte pad van een gezonde levensstijl te houden. Niet veel later was hij weer terug bij af, genietend van zijn geliefde calorieën in de vorm van frikandellen en ander vet voedsel. Voor de kijkers was het een moment van verbijstering. Je zou haast denken dat Mark een kat is die heel even uit de boom kijkt voordat hij zijn oude routine hervat.

Weinig zelfcontrole

Op de Youtubepagina, van SBS6, waar het fragment te vinden is, uiten kijkers dan ook massaal kun verbazing over de schransende Mark. “Zo he, hij begint steeds meer op pa te lijken”, schrijft iemand, en een ander: “Wordt met de aflevering dikker weinig zelfcontrole”, en weer een ander: “Over 5 jaar kunnen ze hem uit huis takelen en weegt ie 200kg.”

Check ook: