Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dame (20) krijgt een lijst met verbeterpunten, nadat ze zich laat ontmaagden door 35-jarige man

Dame (20) krijgt een lijst met verbeterpunten, nadat ze zich laat ontmaagden door 35-jarige man
Beeld: Pexels Gustavo

Stel je voor: je eerste romantische ervaring wordt gevolgd door… een feedbackformulier? Ja, je leest het goed! In deze moderne tijden van TMI (Te Veel Informatie), waarin alles beoordeeld en besproken kan worden, heeft een jonge vrouw na haar ontmaagding een wel heel bijzondere e-mail ontvangen. Wat begon als een spannende avond eindigde met een lijst met verbeterpunten van haar ervaren partner. Is dit de nieuwe trend in dating-etiquette?

Een nacht om nooit te vergeten… of toch wel?

Het lijkt wel een slechte film: je beleeft je eerste keer met iemand die qua ervaring op ‘expertniveau’ zit, en dan word je de volgende dag wakker met een to-do lijstje in je inbox. Niet echt de ‘aftercare’ die je zou verwachten. De 20-jarige dame was nerveus, wat volkomen normaal is, maar de manier waarop haar partner het aanpakte was dat zeker niet.

Dame (20) krijgt een lijst met verbeterpunten, nadat ze zich laat ontmaagden door 35-jarige man
Beeld: Pexels Cottonbro studio

De beruchte lijst met verbeterpunten

De lijst met verbeterpunten varieerde van “laat je verleidelijke kant meer zien” tot “verfijn je grooming routine.” Dit soort opmerkingen kunnen zelfs de meest zelfverzekerde persoon laten twijfelen. Het advies om “niet te zeggen dat hij moet stoppen als hij op gang komt” is niet alleen respectloos, maar ook nog eens zorgwekkend!

Reacties en reflecties

Deze situatie laat zien hoe gevoelig en impactvol communicatie kan zijn, vooral rond zulke intieme momenten. Feedback kan nuttig zijn, maar de manier waarop het wordt gegeven, en het moment van levering zijn cruciaal. Het is belangrijk om grenzen te respecteren en steun te bieden, niet kritiek die iemand kan kwetsen.

Bizarre ervaring

Deze bizarre ervaring benadrukt het belang van het stellen van duidelijke grenzen en het hebben van respectvolle, ondersteunende gesprekken met partners. Ook illustreert het de soms absurde realiteit van moderne relaties waarin een lijst met verbeterpunten soms te ver kan gaan. Omarm de imperfecties en onthoud dat echte intimiteit draait om verbinding en begrip, niet om perfectie. En voor alle toekomstige feedbackgevers: denk twee keer na voordat je je partner een verbeterlijstje stuurt na een intieme avond.

Voor diegenen die toch een lijstje willen maken: misschien eerst een cursus ‘feedback geven’ volgen? Zo houden we de romantiek levend, met of zonder handleiding

Tipjes voor jou

Check ook: