Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Fan is overtuigd dat NEC de beker gaat winnen, zet alvast levensgrote tattoo op zijn rug

Fan weet zeker dat NEC de beker gaat winnen, en laat nu vast levensgrote tattoo zetten
Beeld: YouTube RN7

Je bent zó overtuigd dat jouw voetbalteam de grote win gaat pakken, dat je besluit het groot en permanent op je rug te zetten. Gek? Misschien. Gedurfd? Absoluut. Dit is precies wat Bas Backhaus deed, in de stellige overtuiging dat NEC de beker gaat winnen. Ja, je leest het goed. Met een winstkans die de bookies laag inschatten, zet Bas alles op rood (of moeten we zeggen, groen-zwart-rood?) voor zijn team.

De Ultieme Supporter Move

Bas Backhaus, de superfan in kwestie, heeft geen twijfels: NEC de beker gaat winnen. Hij heeft deze zekerheid omgezet in een gigantische tattoo. Waarom wachten tot na de overwinning, als je je vertrouwen kunt tonen voordat de finale gespeeld is? Ondanks dat de kansen volgens de experts niet in NEC’s voordeel zijn, staat Bas onwrikbaar achter zijn team. Hij is klaar om iedereen te bewijzen dat geloof in je team sterker is dan welke statistiek dan ook.

Een Keizerlijke Keuze

De tattoo stelt een Romeinse keizer voor met de beker, een keuze die Bas “gewoon mooi” vond. Maar wie is die keizer? Zelfs de artiest kan het niet zeggen. Maakt het uit? Voor Bas is het een symbool van NEC’s onvermijdelijke triomf. En als Feyenoord wint? Bas heeft het al uitgedacht, want als NEC niet wint dan stelt zijn tatoeage dan maar een Romeinse beker voor.  Zijn tattoo is niet alleen een gok op de toekomst, maar ook een slimme manier om hoe dan ook een stukje kunst te dragen.

Fan weet zeker dat NEC de beker gaat winnen, en laat nu vast levensgrote tattoo zetten
Beeld: YouTube RN7

Een Doel Voorbij de Overwinning

Bas’ toewijding gaat verder dan alleen hopen dat NEC de beker gaat winnen. Het is een ritueel, een manier om de goden te pleasen en misschien, juist misschien, het tij van het lot te keren. Zijn verhaal is een mix van passie, humor, en een tikje bijgeloof. Voor Bas is het duidelijk: spijt is voor anderen. Zijn seizoensdoelen zijn hoog – niet alleen moet NEC de beker winnen, ze moeten ook boven Ajax eindigen en Vitesse zien te degraderen. Een ambitieus lijstje, maar is er iets mooiers dan ambitie?

Loyaliteit Gegraveerd

Het verhaal van Bas en zijn tattoo is een perfecte herinnering aan de onvoorspelbare, soms hilarische lengtes waartoe fans zullen gaan voor hun team. Of NEC de beker gaat winnen of niet, Bas heeft nu al gewonnen – in de categorie ‘meest memorabele supporter van het jaar’. En als het niet lukt? Dan heeft hij een prachtig kunstwerk en een fantastisch verhaal om te vertellen. Immers, in de wereld van voetbalfans, is geloven het halve werk en de rest… is geschiedenis in de inkt.

Bas weet zeker dat NEC de beker gaat winnen, wat denk jij?

Check ook:

You May Also Like