Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit absurde bedrag verdient Yvonne Coldeweijer met haar betaalsite

Yvonne Coldeweijer raakt nog meer volgers kwijt na nieuws over betaalkanaal
Beeld: Instagram LifeOfYvonne

Geld en roddels lijken hand in hand te gaan, vooral als het gaat om influencers die hun geheimen achter een betaalmuur verstoppen. Yvonne Coldeweijer, ooit een publiek figuur op sociale media, heeft recent een draai gemaakt naar een meer exclusieve aanpak: een betaalsite voor roddels. En ze lijkt een absurd bedrag met haar betaalsite te verdienen.

De betaalsite van van Yvonne Coldeweijer

Voor een maandelijks bedrag van negen euro biedt zij haar volgers nu een inkijkje in de wereld van glitter en glamour—maar dan wel tegen betaling.  Voorheen gratis op Instagram, heeft Yvonne Coldeweijer besloten om haar ‘juice’-activiteiten te verplaatsen naar een exclusiever platform. Hier biedt zij dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse roddels aan, rechtstreeks in de inbox van haar abonnees. Dit model heeft haar niet alleen een vast inkomen verschaft maar ook een nieuwe vorm van klantenbinding.

Dit absurd bedrag verdient Yvonne Coldeweijer met haar betaalsite
Beeld: Instagram Reality.FBI

Abonnees die loyaal blijven

Ondanks een massale ontvolging op Instagram na haar aankondiging—91.000 volgers besloten haar te verlaten—blijkt dat een specifieke groep zeer geïnteresseerd blijft in haar exclusieve roddels. Met meer dan 4.000 betalende leden lijkt het concept van betaalde roddels een gat in de markt te hebben gevonden. Met een maandelijks abonnement van negen euro per persoon, tikt het bedrag snel aan. De eenvoudige rekensom onthult een indrukwekkend maandinkomen van meer dan 38.000 euro—een bedrag waar menig ondernemer jaloers op zou zijn.

De kracht van exclusiviteit

De aantrekkingskracht van dit model ligt niet alleen in de roddels zelf, maar ook in het gevoel van exclusiviteit dat het creëert. Abonnees voelen zich deel van een eliteclub die toegang heeft tot informatie die voor anderen verborgen blijft. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en het idee dat men exclusieve informatie ontvangt, kan deze nieuwsgierigheid versterken. De bereidheid om te betalen voor roddels lijkt dus niet alleen te maken te hebben met de inhoud, maar ook met het bevredigen van deze diepgewortelde nieuwsgierigheid.

Het effect van ‘FOMO’ (Fear of Missing Out)

De angst om iets te missen speelt een grote rol in de beslissing om te betalen voor roddels. In een tijdperk waarin informatie macht is, bieden betaalde roddels net dat beetje meer waardoor men zich geïnformeerd en betrokken voelt. Terwijl sommigen misschien hun wenkbrauwen fronsen bij het idee van betalen voor roddels, laat de succesvolle omschakeling van Coldeweijer zien dat er een duidelijke markt voor is. Met humor kunnen we ons afvragen: als mensen bereid zijn te betalen voor een glimp van het leven van anderen, wat zegt dat dan over onze moderne maatschappij? Misschien is nieuwsgierigheid wel onze meest onderschatte drijfveer.

Check ook: Instagram-volgers lopen massaal weg bij Yvonne Coldeweijer na nieuws over betaalkanaal