Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

WhatsApp-gebruikers ergeren zich dood aan wijziging in berichten: ‘Ik haat het zo!’

Deze opvallende WhatsApp-functie wekt gemengde gevoelens op bij gebruikers
Beeld: pexels-Anton-46924

Oh, WhatsApp, die trouwe metgezel die nooit echt een metamorfose nodig heeft. We kennen de app van haver tot gort, weten precies hoe alles werkt en kunnen er blindelings onze weg vinden. Dus, stel je de collectieve schok voor wanneer de techneuten achter deze app besluiten om ‘subtiel’ te sleutelen aan iets wat zo vertrouwd is. En met ‘subtiel’, bedoelen we natuurlijk een verandering die net genoeg is om een kleine existentiële crisis onder miljoenen gebruikers te veroorzaken.

Een schokkende WhatsApp update

Laten we beginnen bij de echte schokkende update die velen de stuipen op het lijf joeg tijdens het nietsvermoedend beantwoorden van berichten in hun groepschats. Enkelen dachten zelfs dat hun telefoon bezeten was door een of andere vreemde interpunctiegeest toen ze de nieuwe look van WhatsApp opmerkten. Als je niet constant gekluisterd bent aan het kleine groene icoontje, heb je misschien deze minieme tweak gemist, die door maar liefst twee miljard mensen wereldwijd gebruikt wordt. Maar voor degenen die bij elke ping hun telefoon checken, is het je vast al opgevallen dat de status van de persoon aan de andere kant van het gesprek er nu net iets anders uitziet.

whatsapp updates
Beeld: Pexels Anton

Zowel op iOS als Android een kleine aanpassing

De app heeft vorige week op zowel iOS als Android een kleine aanpassing doorgevoerd. Zoals je ongetwijfeld weet, kunnen we in een WhatsApp-chat bepaalde informatie zien over de ontvanger van onze berichten – die kan aangeven dat ze ‘online’ zijn of een bericht aan het ’typen’ zijn. Deze indicaties zijn reuze handig en voorkomen dat we ongeduldig een tweede bericht sturen. Maar de communicatiereus heeft besloten om een kleine wijziging aan te brengen in hoe deze woorden worden weergegeven. De volgende keer dat je WhatsApp opent, merk je misschien dat deze woorden nu beginnen met imposante hoofdletters.

‘Online’ en ‘Typing’

Laat ons dit duidelijk maken, de status verschijnt nu als ‘Online’ en ‘Typing’, in plaats van de gebruikelijke kleine letters. En oh, wat een drama heeft deze kleine aanpassing veroorzaakt onder de gebruikers. Gebruikers lieten via sociale media duidelijk hun ongenoegen blijken, hoewel het voor sommigen het minste van hun zorgen leek. Een gebruiker uitte: “Waarom heeft WhatsApp de eerste letters van ‘online’ en ’typen’ in hoofdletters gezet. Please, het geeft me de kriebels.”

Reacties van Whatsapp gebruikers

Een ander was woest: “De introductie van de hoofdletter T voor ‘typen’ op WhatsApp stoort me meer dan het zou moeten.” Een derde voegde toe: “Wordt iemand anders irrationeel geïrriteerd door de laatste iOS-update van WhatsApp waarbij, als iemand online is, het nu met een hoofdletter ‘O’ is (Online), of wanneer iemand aan het typen is, het met een hoofdletter ‘T’ is (Typing). “Het is maar een hoofdletter verschil, maar ik haat het zo.”

Nog meer reacties van gebruikers

Een vierde merkte op: “Ik dacht dat ik de enige was die het merkte en zich eraan ergerde!! Het stoort me mateloos!” Terwijl een vijfde opmerkte: “Net gemerkt dat WhatsApp dingen zoals Typen en Online met een hoofdletter is gaan schrijven. Ik haat het.” Zo zie je maar weer, soms kunnen de kleinste veranderingen de grootste ophef veroorzaken. En WhatsApp, hartelijk dank voor deze ‘subtiele’ wijziging die ons dagelijks leven net dat beetje interessanter heeft gemaakt.

Check ook:

Whatsapp gaat Android-gebruikers laten betalen voor dienst