Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Gast laat zien wat er met je lichaam gebeurd als je een maand lang alleen maar pizza eet

Wat gebeurt er met je lichaam als je een maand lang alleen pizza eet?
Beeld: Instagram

Ondanks dagelijks tien stukken pizza te hebben gegeten, verloor Ryan Mercer (34) uit Bangor, Noord-Ierland, ongeveer vier kilo in een maand en eindigde zelfs gespierder. Deze personal trainer consumeerde pizza voor ontbijt, lunch en diner tijdens zijn 30-daagse experiment, om aan te tonen dat je kunt afvallen met een calorietekort, zonder voedsel waarvan je houdt te beperken.

Een maand lang pizza eten

Hij bereidde al zijn pizza’s zelf en hield zijn normale trainingsroutine aan. Hij zei: “In januari hebben veel mensen moeite om hun fitnessdoelen te bereiken. Ik wilde laten zien dat afslanken niet alleen draait om de balans van calorieën, maar dat je ook niet strikt hoeft te zijn met je dieet. Het is mogelijk om af te vallen zonder je lievelingseten op te geven en zelf koken te promoten.”

Pizza-dieet

Gewoonlijk volgt Ryan een flexibel dieet met een voedzaam hoeveelheid aan eiwitten en zeven tot tien porties fruit en groente per dag. Tijdens de uitdaging beperkte hij zich echter tot enkel pizza. Hij vertelde: “Ik at dagelijks twee pitapizza’s en één grotere deegpizza, wat neerkomt op ongeveer tien stukken, met ruimte voor enkele extra snacks.” Voor Ryan, een groot pizza-liefhebber, was de grootste uitdaging het zelf bereiden van de pizza’s, gezien zijn drukke schema. “De voorbereiding was het moeilijkste onderdeel van het dieet,” verklaarde hij. “Ik hield van elke pizza die ik at, omdat ik zorgde voor variatie door verschillende soorten te maken.”

Slanker

Door alles zelf te maken, besteedde Ryan iets minder dan 10 pond (circa 11,30 euro) per dag aan voedsel. Aan het einde van de maand was hij merkbaar slanker, tot verbazing van zijn online volgers. Ryan benadrukte: “Dit was een doordachte strategie. Ik ontwierp een systeem dat me hielp mijn doel te bereiken, met een dagelijkse calorie-inname van 1800-2100 van maandag tot vrijdag en 2700 kcal in het weekend, en een dagelijkse eiwitdoelstelling van 140 gram.” Hij adviseert anderen dit dieet alleen te volgen als het past bij hun levensstijl en benadrukt dat ‘iedereen anders is’.

pizza
Beeld: Instagram

Check ook:

Zwaarste jongentje (10) ter wereld moet op rijstdieet