Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Dit ‘pittigste bier ooit gebrouwen’ is gemaakt van ruim 500 pepers

pittiigste bier ooit

Hou je wel eens van sambal en een pepertje op z’n tijd? En hou je van bier (inderdaad, stomme vraag)? Probeer dan eens dit nieuwe biertje uit die is gebrouwen in het Amerikaanse Virginia. Het biertje is namelijk écht heet. Zo heet, dat van de honderden mensen er slechts 24 in slaagden het bier te drinken. 

Mega pittig

Het bier is gemaakt van meer dan 500 hete Carolina Reaper pepers. Voor je eigen kennis: deze peper is in 2013 uitgeroepen tot heetste peper ter wereld. Nou, vermenigvuldig dat dus met 500 keer en je hebt het pittigste biertje óóit gebrouwen. Mede-eigenaar Ray Parrish van de brouwerij en de universiteit van Mary Washington werkten samen om dit vlammende biertje te creëren. 
 

pittigste bier ooit

Een wereldrecord of niet?

Het team bepaalde samen de sterkte van de pepers (dat wordt ook wel ‘SHU’ genoemd) en dat kwam neer op 400.000+ SHU: jup, megapittig dus. Uiteindelijk is hier een Signal One 2.0 ananas IPA uitgekomen. Of het ook daadwerkelijk een record van pittigste biertje ooit is? Dat gaat nog blijken, want Guinness Book of World Records moet nog langskomen om even poolshoogte te nemen.  

Doen of niet doen?

Dus: ben jij iemand die bij wijze van spreken paprika’s al te pittig vindt en maak jij je avondeten altijd klaar zonder peper of chilivlokken? Dan moet je dit biertje even overslaan. Aan alle durfals die het biertje wel willen proberen: heel veel succes ermee! Wij wachten liever af… :-). 

pittigste biertje ooit

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like