Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek: Je partner afkraken met grappen is goed voor je relatie

lachen

Kijken mensen in jullie omgeving wel eens gek op als je je partner belachelijk maakt met een grap? Jullie zien er waarschijnlijk zelf geen kwaad in, want jullie vinden het beide grappig. En dat is juist heel goed! Onderzoek wijst namelijk uit dat als je je partner afkraakt met een grap, dat jullie relatie goed is.

grappen goed voor relatie

Plagen

Voordat jullie het verkeerd begrijpen: het onderzoek heeft het natuurlijk niet over opmerkingen die je maakt die je partner echt kwetst. Het gaat hierbij om een plagerige grap. Nu we dit duidelijk hebben gemaakt, kunnen we door naar het belangrijkste nieuws: je kunt gewoon doorgaan met het plagen van je partner!

Onderzoek

Volgens professor Jeffrey Hall werkt plagen in het voordeel van jullie relatie. Aan de hand van 39 onderzoeken die zich richten op humor in relaties, kwamen nogal interessante resultaten uit. Aan de onderzoeken deden ruim 15.000 mensen mee. De conclusie is dat je je partner wel kunt plagen en dat dit juist de onderlinge band versterkt. Het is daarom ook belangrijk dat jij en je partner dezelfde humor hebben, anders gaat deze vlieger niet op.

Voorbeeld

Stel je voor dat je samen met je partner over straat loopt en hij/zij struikelt. Het is volgens Jeffrey Hall dan heel gezond om hierom te lachen. Het gaat dan weer te ver om te lachen als hij/zij tijdens de val iets breekt. Dat gaat dan uiteraard te ver, maar we nemen aan dat jullie dat wel begrijpen. Respect moet er altijd zijn!

Bron: Manly
Beeld: Unsplash

You May Also Like