Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

7 voedingsmiddelen die lang niet zo ongezond zijn als we dachten!

voedingsmiddelen

Sommige voedingsmiddelen hebben we al heel lang op de zwarte lijst gezet. Denk maar aan de snoepjes, ijs, frisdrank en pasta etc. Deze voedingsmiddelen krijgen dan een slechte reputatie en worden gezien als ongezond. Maar die ongezonde reputatie blijkt bij sommige voedingsmiddelen helemaal niet te kloppen, zoals bij onderstaand lijstje.

Gezond of ongezond

Bijna elke dag lijkt men producten te ontdekken die ineens niet meer gezond voor je zijn, terwijl we al jaren van genieten. Natuurlijk zijn er wel etenswaren die inderdaad wel degelijk ongezond zijn en je lichaam vooral ‘lege’ calorieën opleveren. Daarnaast bevatten ze geen vitamines, mineralen of waardevolle voedingsstoffen die je lichaam juist wel nodig heeft. Maar andere van deze voedingsmiddelen die we als ongezond zien, zijn dan weer niet ongezond en verdienen misschien wel een tweede kans.

Eieren

Eieren op zich hebben onterecht die slechte reputatie. Een ei bevat een grote hoeveelheid voedingsstoffen, zoals eiwitten, choline, mineralen (ijzer en zink) en de vitamines A, B en E. Het eiwit bevindt zich in, raad maar eens waarom ze eiwitten heten. Het eten van eieren is dus niet zo slecht als we denken.

Diepvriesgroenten

‘Verse’ groenten uit de winkel zijn gezonder dan diepvriesgroenten, toch? Maar wist je dat het groen uit de diepvries bevat net zo veel essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen als dat van de versafdeling. Terwijl de ‘Verse’ groentes eerst na enkele dagen in een vrachtwagen vervoerd worden en daarna pas in de winkel komen te liggen, worden de diepvriesvariant, na het oogsten, direct ingevroren om zo alle voedingsstoffen goed te bewaren. Welke is dan verser?

Pindakaas

 

Pindakaas bevat ruim 80 procent gezond enkel- en meervoudig onverzadigde oliën. Als dat niet genoeg is, is het ook eiwitrijk en vol met vitamine E, niacina, antioxidanten, magnesium en foliumzuur. Pinda’s worden verder in verband gebracht met een verlaagd risico op hartaandoeningen, kanker en vroegtijdig overlijden. Pindakaas gemaakt met 100 procent pinda’s is het gezondst.

Volle melk

Alhoewel je liever kiest voor een light-variant is volle melk niet ze slecht als we denken. Het bevat dan meer vetten, maar de light variant heeft deze vervangen door suikers. En die nemen zo langzamerhand de plek van het vet over als het gaat om boosdoeners. Vergeet niet dat je lichaam ook (goede) vetten nodig heeft.

Witte rijst

Van pure witte rijst word je voller, dus liever niet … echter valt het zeker mee als het gecombineerd wordt met groenten. Het is zelfs zo dat mensen die regelmatig rijst eten, minder kans hebben op overgewicht. Haal maar je rijst bij in combinatie met groenten.

Koffie

Van koffie heb je een heleboel gehoord, maar er zijn gelukkig nog wat aanwijzingen die beweren dat het juist wel goed is. Zo wordt matige koffieconsumptie zelfs in verband gebracht met een langere levensduur en een verminderd risico op onder andere hart- en vaatziekten. Let wel dat je niet gaat overdrijven, want 5 kopjes koffie is alweer te veel, maar ook het toevoegen van room, suiker en siroop maakt koffie ongezonder.

Popcorn

We nemen een kijkje naar de welbekende bioscoop snack, popcorn. Voel je maar niet schuldig als je een bakje leeg hebt gegeten, want het bestaat namelijk uit maïs en dat is rijk aan fytonutriënten die weer goed zijn voor je lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat drie kopjes kale popcorn bevatten al 100 kcal. Het zijn echter de topping, zoals suiker en karamel die het ongezond maken.

Bron: rtlnieuws

Beeld: Pexels

You May Also Like