Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Volgens onderzoek zijn mannen pas op hun 54ste volwassen

mannen volwassen

Hoe ouder vrouwen worden, hoe meer ze in de gaten krijgen dat mannen steeds vaker achter hen liggen wat betreft hun jeugdigheid. Wordt dit geslacht maar niet volwassen? Worden ze überhaupt volwassen? Daar kunnen we antwoord op geven!

mannen volwassen

Ja, mannen worden volwassen. Nee, dat is niet al in hun eind tiener- en begin twintigerjaren. Dat blijkt uit onderzoek. Aan het onderzoek deden 1.000 mannen mee. Lang werd gedacht dat mannen rond hun 40ste volwassen worden, maar niets is minder waar. De leeftijd dat mannen een keer écht opgroeien is als ze 54 zijn. Tsja, over ruim de helft van hun leven zegmaar.

Verklaringen

Er zijn verschillende verklaringen voor deze hoge leeftijd: De mannen geven zelf aan dat zij pas rond hun 54ste goed gesetteld zijn. Voor die tijd hebben ze vaak geld- en liefdesproblemen. Ook worden mannen steeds later vader. In Nederland is de gemiddelde man voor het eerst vader rond de leeftijd van 32 á 33 jaar. Tel daar nog bij op dat mannen nog erg puberaal zijn: ze doen vaak lollig, maar kunnen ook een tikkeltje egoïstisch zijn.

Hoe zit het bij vrouwen?

Bij vrouwen ligt de volwassenenleeftijd een stuk lager, zoals we eigenlijk al wisten. De gemiddelde 26-jarige vrouw is volgens dit onderzoek volwassen! Ja, dat scheelt nogal wat. We don’t make the rules, gentlemen!

mannen volwassen

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like