Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek wijst uit: mannen zijn pas op hun 54ste volwassen!

Onerzoek wijst uit: mannen zijn pas op hun 54ste volwassen!
Beeld: Pexels

Hoe ouder vrouwen worden, hoe meer ze in de gaten krijgen dat mannen steeds vaker achter hen liggen wat betreft hun jeugdigheid. Toch dames? Wordt dit geslacht maar niet volwassen? Worden ze überhaupt volwassen? Daar kunnen we nu gelukkig antwoord op geven!

mannen op 54ste volwassen
Beeld: Pexels

Verklaringen

Ja, mannen worden volwassen. Nee, dat is niet al in hun eind tiener- en begin twintigerjaren. Dat blijkt uit onderzoek van het haartransplantatiecentrum Crown Clinic in Manchester onder 1.000 mannen, gepubliceerd door apost.com. De deelnemers gaven aan dat ze zich “gesetteld en zeker” voelden op de leeftijd van 54 jaar. Er zijn verschillende verklaringen voor deze hoge leeftijd: De mannen geven zelf aan dat zij pas rond hun 54ste goed gesetteld zijn, omdat ze voor die tijd vaak geld- en liefdesproblemen hebben. Ook worden mannen steeds later vader. In Nederland is de gemiddelde man voor het eerst vader rond de leeftijd van 32 á 33 jaar. Tel daar nog bij op dat mannen nog erg puberaal zijn: ze doen vaak lollig, maar kunnen ook een tikkeltje egoïstisch zijn.

Hoe zit het bij vrouwen?

Bij vrouwen ligt de volwassenenleeftijd een stuk lager, zoals we eigenlijk al wisten. De gemiddelde 26-jarige vrouw is volgens dit onderzoek volwassen! Ja, dat scheelt nogal wat. We don’t make the rules, gentlemen!

Gat van 11 jaar

Een andere Britse studie onthult dat mannen een vertraging hebben van 11 jaar ten opzichte van vrouwen als het gaat om volwassen worden. Volgens de studie, uitgevoerd in opdracht van Nickelodeon UK, bereikt de gemiddelde man pas volledige emotionele volwassenheid op de leeftijd van 43 jaar, terwijl vrouwen op de leeftijd van 32 jaar volwassen zijn.

De studie bevestigde de vermoedens dat mannen later volwassen worden dan vrouwen. Sterker nog, mannen waren bijna twee keer zo geneigd zichzelf als onvolwassen te beschrijven dan vrouwen, en een op de vier mannen gelooft dat ze actief onvolwassen zijn. Drie op de tien vrouwen beëindigden een relatie omdat ze hun man’s onvolwassenheid niet langer konden verdragen.

De percepties van mannen en vrouwen over zichzelf en elkaar waren alarmerend. Acht op de tien vrouwen geloven dat mannen “nooit zullen stoppen met kinderachtig zijn.” Vrouwen definieerden de kinderachtige handelingen die hen het meest storen als het laten van winden, boeren, fastfood eten in de late uren van de nacht en videogames spelen.

Check ook:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like