Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Elon Musk kondigt aan: Tesla start volgend jaar met de verkoop van Optimus-robots

Elon Musk kondigt aan: Tesla start volgend jaar met de verkoop van Optimus-robots
Beeld: YouTube

In de dynamische wereld van technologische innovaties springen de Optimus-robots van Tesla eruit. Hoewel ze momenteel nog de laatste hand leggen aan deze boeiende humanoïde robots in het laboratorium, fluistert Elon Musk ons al toe dat ze mogelijk eind volgend jaar de markt zullen bestormen. Deze veelzijdige robots, ontworpen om arbeidstekorten aan te pakken en saaie of gevaarlijke taken te automatiseren, beloven een revolutie te ontketenen in sectoren zoals logistiek en productie. Maak je borst maar nat voor de robotrevolutie – het lijkt erop dat Optimus klaar is om de wereld te veroveren!

Elon Musk kondigt aan: Tesla start volgend jaar met de verkoop van Optimus-robots
Beeld: YouTube

Optimus-robots

Musk vertelde investeerders tijdens een conference call dat hij verwachtte dat de Tesla-robot, Optimus genaamd, tegen het einde van dit jaar taken in de fabriek zou kunnen uitvoeren. Hij heeft al eerder gezegd dat de verkoop van robots een groter deel van de Tesla-activiteiten zou kunnen worden dan andere segmenten, waaronder de autofabricage. Ik denk dat Tesla het best gepositioneerd is van alle humanoïde robotfabrikanten om volumeproductie te kunnen bereiken met efficiënte inferentie op de robot zelf. Musk heeft een geschiedenis van het niet nakomen van gedurfde beloften aan Wall Street. In 2019 vertelde hij beleggers dat Tesla tegen 2020 een netwerk van autonome “robotaxi’s” zou exploiteren.

Optimus-robots
Beeld: YouTube

Eerste generatie

Tesla bracht de eerste generatie van zijn Optimus-robot, Bumblebee genaamd, uit in september 2022. Dit jaar plaatste het bedrijf een video van een tweede generatie van de tweevoetige robot die een T-shirt vouwt in de fabriek van het bedrijf. Figure’s in februari gepubliceerde video van zijn 01-robot laat zien hoe deze koffie zet, terwijl Boston Dynamics vorige week een elektrisch platform onthulde voor zijn Atlas humanoïde robot, die te zien was terwijl hij draaide en van een liggende naar een staande en lopende positie draaide.

Check ook:

Deze robot maakt jouw slaapkamer schoon als jij weg bent!