Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Uit onderzoek blijkt: mannenbaard bevat meer bacteriën dan een hondenvacht

mannenbaard

Tegenwoordig kiezen steeds meer mannen ervoor om hun baard te laten groeien, als ze daartoe in staat zijn tenminste. Bovendien zijn er ook nog tal van vrouwen die liever een man met baard hebben. Een baard hebben brengt dus voordelen met zich mee, maar het heeft zeker ook nadelen, zo blijkt.

Mannenbaard

Wist je dat een mannenbaard meer bacteriën bevat dan een hondenvacht? Dit vonden onderzoekers in Zwitserland uit. Je vraagt je zeker af waarom iemand zoiets zou willen onderzoeken, maar het is puur toeval dat men dit onderzocht en de resultaten waren verrassend. De onderzoekers wilden in eerste instantie erachter komen ‘hoe hygiënisch het zou zijn om voortaan ook honden te scannen in een MRI-apparaat dat normaal gesproken alleen voor mensen wordt gebruikt?’, maar die vraag werd al gauw het tegengestelde.

Onderzoeksresultaten

Uit de achttien mannen die werden onderzocht als proefpersonen werden er namelijk hoge concentraties aan bacteriën gevonden in alle baarden van alle 18 mannen, terwijl dat in slechts 23 van de 30 geteste hondenvachten het geval was. Of dit een toeval is of niet, word verder niet vermeld. Uit het onderzoek werd er zelfs bij zeven mannen bacteriën uit hun baard gevonden waar je ziek van kan worden, terwijl bij de viervoeters bij slechts 4 honden het geval was. Dacht je dat dit erg was, wacht maar tot je het volgende lees. Een Amerikaanse microbioloog genaamd John Golobic, die ook onderzoek deed naar het baard vond uit dat er in sommige baarden van de mannen evenveel poepdeeltjes was dat te vergelijken was met een toilet. “Als dezelfde hoeveelheden poepbacteriën in het drinkwater zouden worden gevonden”, stelt de Amerikaan, “dan moest de watervoorziening meteen worden afgesloten.”

Niet zo gauw je tondeuse pakken

Niet zo gauw je tondeuse pakken hoor, want de bacteriën die feest vieren in je baard hoeven niet per se een negatieve invloed te hebben op je gezondheid, je word er dus niet ziek van, maar het is dus wel belangrijk het te onderhouden.

mannenbaard

Bron: Panorama
Beeld: Pexels

You May Also Like