Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

‘Dit jaar geen vuurwerkverbod’; vuurwerkwinkels al begonnen met bevoorrading

vuurwerkverbod

Het lijkt erop dat er dit jaar met Oud & Nieuw ‘gewoon’ geknald mag gaan worden. ‘Bronnen binnen het kabinet’ melden aan het Algemeen Dagblad dat er dit jaar waarschijnlijk geen vuurwerkverbod komt. De vuurwerkbranche heeft deze conclusie ook getrokken en is reeds begonnen met het bevoorraden van de winkels.

vuurwerkverbod

Geen extra druk op de zorg

Vorig jaar was er een verbod voor consumentenvuurwerk van kracht om de zorg en politie te ontlasten. “Nu hoor je ze niet”, aldus de bronnen. Leo Groeneveld van Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland verwacht dan ook dat het Outbreak Management Team (OMT) geen advies meer zal gaan uitbrengen over een eventueel vuurwerkverbod: “Het is voor ons duidelijk dat er geen aantoonbare koppeling is met te verwachten extra druk op de zorg. Het is dus geen zorgbeslissing meer, maar een politieke discussie, en dat is dit onderwerp al jaren.”

Lokaal andere regels

Premier Rutte zegt dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over. De premier zegt in een reactie: “Mocht het verbod komen, dan geldt er uiteraard ook financiële compensatie voor de sector. Dat wordt dan in zo’n besluit meegenomen. Nogmaals, het besluit zelf moet nog worden genomen.” Mocht er geen landelijk verbod komen, kunnen er lokaal wel andere regels gelden. Zo lijkt het verbod in onder meer Amsterdam en Rotterdam wel gewoon van kracht te blijven.

Check hier meer over het mogelijk intrekken van het vuurwerkverbod:

 

Bron: AD.nl, Youtube

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like