Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Hier kun je het beste schuilen om een atoombom te overleven

atoombom

Heb je je weleens afgevraagd wat je zou doen als er een aanval met een atoombom zou plaatsvinden? Waar zou je schuilen om er zonder kleerscheuren van af te komen? Misschien denk je dat een schuilkelder de enige plek is, maar onderzoekers hebben nog een plek gevonden waar je je schuil kan houden om een atoombom te overleven.

atoombom

Onderzoek

Onderzoekers van de Universiteit van Nicosia bestudeerden de impact van schokgolven van een nucleaire intercontinentale ballistische raket op met beton versterkte gebouwen. Wetenschappers zijn van mening dat zelfs als de gebouwen op hun plaats waren gebleven, de bewoners nog steeds gewond zouden zijn geraakt door de schokgolf of erger. Wetenschapper Dimitris Drikakis: “De hoge luchtsnelheden veroorzaakt door een nucleaire explosie vormen een aanzienlijk gevaar, naast de meer bekende gevaren zoals de explosie zelf en de daaropvolgende straling.”

“Gevaarlijke, kritieke locaties”

Drukgolven kunnen verder worden versterkt door kleine ruimtes, zoals kamers in gebouwen. De golven zijn krachtig genoeg om mensen naar buiten te katapulteren. In extreme gevallen is de kracht gelijk aan 18 keer het menselijk lichaamsgewicht. Binnenshuis ontkom je niet echt aan een explosie, maar sommige plekken zijn gevaarlijker dan andere. Collega Loannis Kokkinakis somt enkele “gevaarlijke, kritieke locaties” op die het best vermeden kunnen worden, zoals gangen en rond deuren en ramen. De veiligste plek is de hoek van de kamer bij een muur die in de richting van de explosie staat.

atoombom
Beeld: Pexels

Check ook: Vrouw klaagt bar aan die haar alcohol schonk nadat ze explosie van €10 miljoen veroorzaakt

Bron: welingelichtekringen.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like