Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Kabinet: ‘Amalia mag met vrouw trouwen’

amalia

Onlangs verscheen het boek “Amalia, de plicht roept’ van Peter Rehwinkel. Daarin laat de auteur weten wat er allemaal verandert als Amalia aanstaande december achttien jaar oud wordt. Daar deed hij een opvallende uitspraak over de eventuele seksuele voorkeur van de kroonprinses. 

amalia

Geen vrouw voor Amalia?

Peter zei er toen het volgende in zijn boek over: “Er is bij de invoering van het homohuwelijk in 2000 gezegd dat wanneer een troonopvolger of een koning of koningin zo’n huwelijk aan zou gaan, dat dan de rechten op de troon zouden komen te vervallen vanwege de erfopvolging. Dat is een standpunt wat toen door de regering is ingenomen, maar het staat niet in de wet.”

Reactie Mark Rutte

Heel begrijpelijk viel dat niet bij iedereen in goede aard. We leven immers in 2021: dan zou het vallen op hetzelfde geslacht acceptabel moeten zijn. Demissionair minister-president Mark Rutte liet onlangs hier het volgende over weten: “Het kabinet vindt dat de erfopvolger ook kan trouwen met een persoon van hetzelfde geslacht en ziet geen beletsel voor een toestemmingswet voor een huwelijk van een erfopvolger met een persoon van hetzelfde geslacht. Het kabinet ziet dus niet dat een troonopvolger of de Koning afstand zou moeten doen van de troon wanneer hij/zij zou willen trouwen met een partner van hetzelfde geslacht” Dan is dat ook weer geregeld! 
 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like