Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Geen energie meer in de middag? Probeer deze truc voor dubbele energie

Inmiddels zijn we ons bewust van het belang van een dutje, maar we ervaren niet allemaal dezelfde positieve effecten na het dutten. Ben je ooit nieuwsgierig geweest waarom je chagrijnig kunt zijn of je duizelig kunt voelen na een dutje? We hebben hier het antwoord voor je, met tips over hoe je in de juiste stemming kunt ontwaken na een dutje. Heb je ooit gehoord van een ‘nappuchino’? Nee? Lees hier verder en ontdek er meer over.

Verbeterde concentratie

Zowel koffie als een dutje hebben positieve effecten op de productiviteit. En als je deze twee gecombineerd kunt gebruiken, is dat nog beter. Maar hoe kun je dat precies doen? Uit onderzoeken in Japan en Engeland is gebleken dat het drinken van een kopje koffie vóór een dutje de concentratie kan verbeteren. Het is echter belangrijk dat je een dutje van maximaal 20 minuten neemt. Dus ga gerust een kopje zwarte koffie drinken en zet vervolgens je wekker op 15 minuten. Ervaar het verschil en je zult ontdekken wat we een ‘nappuchino’ noemen.

kiwi sneller in slaap te vallen
Beeld: Pexels

‘Nappuchino’ 

Daniel Pink, een management- en gedragswetenschapper, staat volledig achter de ‘nappuchino’ en beveelt ook aan om powernaps te nemen tussen 14.00 en 16.00 uur. Maar hoe werkt de ‘nappuchino’ precies? Het nemen van een dutje vermindert de hoeveelheid adenosine in je hersenen en lichaam. Adenosine is de chemische stof die ervoor zorgt dat je je moe voelt. Aan de andere kant heeft cafeïne ongeveer 20 minuten nodig om zijn effect te laten gelden en blokkeert het de werking van adenosine (vandaar dat je dutje niet langer dan 20 minuten moet duren).

Daarnaast benadrukt slaapexpert Michael Breus het volgende: “Ik raad aan om deze powernap maximaal twee keer per week te nemen. Als je voortdurend vermoeid bent, is het verstandig om je slaaproutine in het algemeen te evalueren, inclusief de hoeveelheid slaap die je ’s nachts krijgt.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like