Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Deze 5 gezondheidsvoordelen van bier zullen je verrassen!

bier gezond

Je maakt misschien vanzelf al een rekensom met dat alcohol slecht voor je is en daarmee bier ook. Toch klopt dit niet helemaal. Er zijn best wat voordelen voor je gezondheid als je bier drinkt, natuurlijk wel met mate! Dit zijn 5 gezondheidsvoordelen van bier:

bier gezond

Gezonde ingrediënten en lager cholesterolgehalte

Bier bestaat voor 90 procent uit water, oplosbare vezels, sporen van ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium, zink, koper, mangaan, selenium, floride en silicium. Deze ingrediënten zal je waarschijnlijk helemaal niks zeggen, maar het is wel degelijk goed voor je gezondheid. Bier bevat een uniek antioxidantprofiel, het meeste daarvan is afkomstig uit mout en hop. Uit onderzoek van American Heart Association blijkt ook nog eens dat het drinken van bier zorgt voor een langzamere afbraak van goede cholesterol. Dat zorgt ervoor dat je minder verkalkte aderen krijgt.

Stevige botten en minder risico op diabetes type 2

En we zijn er nog niet! Bier bevat voedingssilicium, dat bevordert de groei en ontwikkeling van botten en bindweefsel. Ook heb je minder kans op diabetes type 2 als je gematigd bier drinkt. Dat blijkt uit meerdere studies. Bier drinken verlaagt zelfs het risico op deze ziekte met 30 procent! Als je een zware bierdrinker bent, dan geldt het tegenovergestelde.

Positief effect op cognitief en mentaal gebied

Tot slot blijkt uit onderzoeken naar Parkinson ook dat licht/gematigd bier drinken ervoor zorgt tot een minder snelle cognitieve aftakeling dan mensen die niet drinken of juist heel veel drinken. Ook heeft het positieve effecten op mentaal gebied. 

Mocht je nóg een goede reden nodig hebben om bier te drinken, onderzoekers adviseren om gezondheidredenen twee keer per week met vrienden bier te drinken! Hier lees je daar meer over!

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like