Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Schattigste politieauto ter wereld kan maar 45 km/u

griekenland

Als je aan politieauto’s denkt, denk je misschien aan snelle wagens die elke crimineel retesnel in de kraag kan vatten. Dit illusie moet je even laten gaan, al helemaal als je op het Griekse eiland Chalki woont of bent. Daar kunnen sommige politieauto’s maar 45 km per uur. Het is erg schattig, maar of je dát wil uitstralen? Dat weten we nog net zo niet.

Elektrische auto

Een gedeelte van de politie op Chalki rijden in een elektrische Citroën Ami. Deze wagen kan maar 45 km per uur en beschikt over 8 PK. Dan hoop je tenminste dat de auto lang mee kan tijdens de werkuren, maar dat valt ook flink vies tegen: na 70 kilometer op de teller moet de auto alweer opgeladen worden. Dat zijn korte dienstritjes dan.

Ecologisch eiland

Gelukkig scheelt het dat het eiland een omtrek heeft van 34 kilometer, maar toch. Mocht de politie een hardnekkige dief hebben die vaker dan twee keer het eiland om racet, dan heeft de politie wél een probleem. Waarom de politie deze elektrische auto heeft? Chalki wil het eerste ecologische eiland van Griekenland worden. Citroën steunt dat en heeft zes elektrische auto’s gedoneerd aan de lokale autoriteiten. Er zit dus wel een goede gedachte achter! 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like