Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ophef om totaal ongepaste Insta-post tijdens Dodenherdenking: ‘Schaamteloos!’

Ophef om totaal ongepaste foto tijdens Dodenherdenking: 'Schaamteloos!'
Beeld: Instagram HowcanImakethisaboutme

Op 4 mei worden ieder jaar de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht tijdens Dodenherdenking. Dit gaat traditioneel gepaard met een plechtigheid op De Dam in Amsterdam. Niet echt de gelegenheid voor selfies of foto’s waarop je poseert met een wijntje in je hand, zou je denken. Daar denken sommige mensen blijkbaar anders over, zo blijkt uit een nogal ongepaste Instagram-post van ene Martine die momenteel rondgaat.

Dodenherdenking-arragement

Het is inmiddels 79 jaar geleden sinds de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Hoewel er ondertussen op andere plekken nog altijd oorlogen worden gevoerd, blijkt 79 jaar voor veel mensen toch te lang geleden om zich helemaal te beseffen wat nou precies de gedachte is achter zo’n dodenherdenking. Zo dacht Hotel TwentySeven, dat een bar heeft met terras dat uitzicht biedt op De Dam, onlangs dat het wel een tof idee was om een speciaal Dodenherdenking-arrangement aan te bieden, waarbij mensen de plechtighied onder het genot van een hapje en drankje dit ‘bijzondere moment’ van dichtbij konden meemaken.

HowcanImakethisaboutme

Het Instagram-account HowcanImakethisaboutme deelt nu een foto van een dame die zich ook niet echt lijkt te beseffen wat de gedachte achter Dodenherdenking precies is. Deze Martine poseert met een wijntje vanaf een balkon, terwijl op de achtergrond De Dam te zien is. ‘Klaar voor Dodenherdenking’, schrijft ze trots.

“Schaamteloos!”

Volgers van het account HowcanImakethisaboutme houden zich dan ook niet in. “Borrel plankje erbij…”, schrijft iemand, en een ander: “Proost op alle doden!” Ene Dominique schrijft: “IQ en EQ van een fruitvliegje als je dit plaatst🤦🏼‍♀️ echt schaamteloos.”

Ophef om totaal ongepaste foto tijdens Dodenherdenking: 'Schaamteloos!'

Check ook: