Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Verbazing om bar die Dodenherdenking op de Dam-arrangement aanbiedt: ‘Genieten met hapje en drankje’

Verbazing om bar die Dodenherdenking op de Dam-arrangement aanbiedt: 'Genieten met hapje en drankje'
Beeld: YoutubeNOS

Over een paar weekjes is het weer 4 mei, de dag van Dodenherdenking waarop we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken. Dit wordt jaarlijks gedaan met een plechtigheid op de Dam in Amsterdam, waarbij er twee minuten stilte wordt gehouden. Een hotel-bar, dat uitzicht biedt over De Dam, wil dit jaar een slaatje slaan uit deze plechtigheid, dit tot grote verbazing van veel mensen.

‘Genieten met hapje en drankje’

Het Instagramaccount howcanimakethisaboutme deelt een post van Hotel TwentySeven, dat schrijft: “BAR Twenty SEVEN biedt de mogelijkheid om op 4 MEI tijdens de NAtionale Herdenking het bijzondere en memorabele moment van dichtbij mee te maken! Geen gedrang tussen alle menigte buiten, maar beleef vanuit onze @twentysevenbar het uitzicht op de Dam en het Koninklijk Paleis onder het genot van heerlijke drankjes en hapjes.
Om 20:00 uur zullen wij met elkaar twee minuten stil zijn, om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorog te herdenken.” Deze ‘speciale aanbieding’ vraagt Hotel TwentySeven een bedrag van 50 euro.

Blokjes kaas met vlaggetje half stok

Veel mensen kunnen nauwelijks geloven hoe misplaats de ‘speciale aanbieding’ is en hoe onwetend je moet zijn om zoiets te bedenken, zo blijkt uit de vele reacties op het bericht op de Insta-pagina howtomakethisaboutme. Zo schrijft ene Igor: “Kom gezellie mozzarellie samen met ons herdenkie de penkie! Wel om 20:00 uur stillie vanillie hoor, netjes respekkie voor de slachto’s van de oorlog (ik schreef dit kokhalzend overigens 🤢)”, en Maarten: “Hapjes, drankjes, en een grafsfeer. Tickets €50. Graag tot dan!!” christel doet een duit in het zakje met: “€40- €45 kwam zeker niet goed uit” en Jurgen: “Blokjes kaas met een vlaggetje half stok?”

Verbazing om bar die Dodenherdenking op de Dam-arrangement aanbiedt: 'Genieten met hapje en drankje'
Beeld: Instagram howcanimakethisaboutme

‘Oprechte’ excuses

De negatieve reacties kwamen ook bij Hotel TwentySeven binnen en de aanbieding werd dan ook maar snel weer ingetrokken. Bovendien maakt het establisement zijn ‘oprechte’ excuses in een nieuwe Instagram-post, waarin wordt benadrukt ze juist goede intenties hadden, en wij het allemaal gewoon verkeerd hadden begrepen.

Check ook: