Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Nederlandse burenruzie gaat viral om onverstaanbaar dialect

We zijn een klein landje, maar we kennen heel veel dialecten. In Haarlem zouden mensen het meest ABN (Algemeen Beschaafd Nederlands) praten, maar een paar kilometer verder hoor je alweer de Amsterdamse tongval. We hebben ook heel veel dialecten waar echt geen verhaal van te maken is als je het dialect niet kent. Deze Nederlanders hadden een burenruzie en gaan nu viral, omdat hun dialect niet te verstaan is.

Burenruzie

Het is natuurlijk een beetje ramptoerisme, maar mensen zijn vaak gefascineerd als andere mensen ruzie hebben. Zo ook de kijkers van deze video die keihard viral gaat. In de video is te zien dat een vrouw razend is op een man die waarschijnlijk iets fout heeft gedaan. We hebben alleen géén idee waarom, want we verstaan het dialect niet.

Dialect

Daarom doen we graag een beroep op jullie – onze trouwe lezers – die hopelijk dit dialect kennen en het voor ons kunnen vertalen :-). Voor ons leken komt de video erg grappig over, maar dat zal het hoogstwaarschijnlijk niet zijn. Je kunt de video hieronder bekijken!

You May Also Like