Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man beschrijft ervaringen na 20 minuten dood te zijn geweest: ‘God stond naast me’

Man beschrijft ervaringen na 20 minuten dood te zijn geweest: 'God stond naast me'
Beeld: Youtube

In een onthullend interview beschrijft Scott Drummond, een man die naar eigen zeggen 20 minuten klinisch dood was, de intense en bijna onbeschrijfelijke ervaringen die hij onderging. Deze gebeurtenis, die plaatsvond tijdens een schijnbaar routinematige operatie aan zijn duim, veranderde zijn perspectief op leven en dood volledig.

Aan het skiën in Park City

Scott was aan het skiën in Park City toen een ongeluk met een medeskiër ertoe leidde dat zijn duim uit de kom raakte. Ondanks de pijn, besloot hij de dag af te maken. Later, tijdens de operatie om zijn duim te herstellen, deed zich een cruciale fout voor van een verpleegster met een tourniquet, wat ertoe leidde dat hij klinisch dood werd verklaard. Scott herrinnert zich zelfs dat ze ‘ik heb hem vermoord!’ zou hebben geroepen, waarna ze de operatiekamer uitrende.

Man beschrijft ervaringen na 20 minuten dood te zijn geweest
Beeld: YouTube Prioritize Your Life

Ervaring Boven het Lichaam

Volgens Scott begon zijn ervaring met een gevoel van het verlaten van zijn lichaam. Hij beschrijft hoe hij, vanuit een punt boven de operatietafel, het medische team zijn operatie zag uitvoeren. Opmerkelijk is dat hij niet alleen was; hij voelde de aanwezigheid van een ongeziene begeleider naast hem, die met hem de operatie en zijn fysieke toestand observeerde zonder woorden, puur door gedachten. Scott is ervan overtuigd dat deze aanwezigheid naast hem God zelf was.

20 minuten dood
Beeld: Pexels Min An

Een Blik op het Hiernamaals na de dood

Wat volgde was een reis naar wat Scott beschrijft als een vredig, bijna idyllisch landschap dat hij interpreteert als een vorm van hiernamaals. Hij stond in een veld omringd door ongewoon hoge bomen en levendige wilde bloemen, waarna hij een diepgaande persoonlijke introspectie ervoer. In deze staat zag hij een ‘film’ van zijn eigen leven, waarin belangrijke momenten van geboorte tot aan zijn 28e levensjaar voorbij kwamen. Deze ervaring leek een soort levensbeoordeling te zijn, waarbij hij zowel goede als slechte momenten herbeleefde.

Levenslessen en Veranderingen

Deze ervaring leidde tot een radicale herwaardering van zijn prioriteiten. Scott, die voorheen veel werkte en weinig thuis was bij zijn familie, besloot zijn leven anders in te richten. Hij realiseerde zich de waarde van tijd doorbrengen met geliefden en de belangrijkheid van spirituele en emotionele verbindingen.

De Impact op het Dagelijks Leven

Sinds de gebeurtenis leeft Scott met een diep gevoel van vrede en een veranderde kijk op de dood. Hij benadrukt dat de angst voor de dood is afgenomen door zijn ervaringen aan ‘de andere kant’. Deze gemoedsrust heeft hem niet alleen persoonlijk veranderd, maar ook zijn relaties met anderen, vooral met zijn vrouw en familie.

Een Boodschap van Hoop en Reflectie

Scott’s verhaal is niet alleen een persoonlijk getuigenis van een bijna-doodervaring, maar ook een herinnering aan de kwetsbaarheid van het leven en het belang van het koesteren van elk moment. Zijn ervaring biedt een uniek perspectief op wat er mogelijk volgt na de dood en moedigt anderen aan om niet te vrezen voor het onvermijdelijke einde. Dit verhaal benadrukt de potentieel transformatieve impact van bijna-doodervaringen en inspireert ons om onze eigen levens en prioriteiten te heroverwegen. Scott’s ervaring met 20 minuten dood zijn is een krachtig verhaal dat uitdaagt om de diepere vragen van het leven te verkennen en de angst voor het onbekende te overwinnen.

Check ook: Dit gebeurt er na de dood met je ziel, volgens de wetenschap