Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man die na 7 minuten terugkeerde uit de dood, vertelt wat hij zag

terugkeerde uit de dood

Shiv Grewal, een gewone man van zestig jaar oud, heeft een buitengewone ervaring gehad die zijn leven voorgoed veranderde. Op een kille avond, op 9 februari 2013, hield het hart van Shiv er plotseling mee op. Hij was samen met zijn vrouw uit eten geweest in de buurt van hun huis in Zuidoost-Londen en voelde zich eigenlijk prima. Niets leek erop te wijzen dat deze avond zijn leven voorgoed zou veranderen.

Zeven minuten dood

Op weg naar huis sloeg het noodlot echter toe. Een onverklaarbare vermoeidheid overviel Shiv, en zijn vermogen om helder te spreken begon af te nemen. Bij thuiskomst besloot hij even te gaan liggen, maar plotseling overviel hem een intens gevoel van kou. Dat was het laatste wat hij zich herinnert voordat hij in totaal zeven minuten ‘weg was’. In die zeven minuten bevond Shiv zich in een onbeschrijfelijke staat. Hij wist op de een of andere manier dat hij niet meer leefde, maar hij bevond zich in een leegte waar hij emoties en sensaties kon voelen. Hij was zich bewust van zijn eigen bestaan, maar ook van een kans om terug te keren naar de aardse wereld. Shiv was ervan overtuigd dat hij zou reïncarneren, maar hij verlangde er nog niet naar. Wat hij echt wilde, was terugkeren naar het leven dat hij kende, naar de materiële wereld, en vooral, naar zijn geliefde vrouw. Met vastberadenheid eiste hij dat hij zou terugkeren, en tot zijn verbazing werd zijn wens vervuld.

Gereanimeerd

Gelukkig waren paramedici binnen enkele minuten ter plaatse en slaagden ze erin Shiv te reanimeren. Toch beweert Shiv stellig dat hijzelf de beslissing heeft genomen om terug te keren naar het leven dat hij kende. Hij beweert dat hij een reeks mogelijkheden voorgelegd kreeg, waaronder verschillende levens en reïncarnaties, maar hij wees ze allemaal af. Hij was vastbesloten om terug te keren naar zijn eigen lichaam, zijn eigen tijd en vooral naar zijn vrouw. Hij was proactief in zijn keuze en liet duidelijk weten dat hij wilde terugkeren. Na de reanimatie werd Shiv met spoed naar de eerste hulp gebracht, waar bleek dat zijn hoofdslagader verstopt was. Dit ernstige medische probleem werd opgelost door het plaatsen van een stent. Vervolgens werd hij een maand lang kunstmatig in coma gehouden om te herstellen van deze ingrijpende ervaring.

Check ook: Vrouw heeft bizarre boodschap na half uur klinisch dood te zijn geweest: “Het is echt!”

Bron: trendnieuws.nl

Beeld: YouTube & Twitter

You May Also Like