Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Franse miljonair laat fortuin na aan trouwe Thaise huishoudster

Franse miljonair laat fortuin na aan trouwe huishoudster
Beeld: Youtube Celia Family

Op zoek naar een trouwe huishoudster? Maak kennis met Nutwalai Phupongta. Tot voor kort vulde deze 49-jarige dame uit het pittoreske Koh Samui haar dagen met het blinkend houden van toiletten, het straktrekken van lakens en het wegwerken van de afwas. Maar het leven van Nutwalai nam een verrassende wending toen ze dankzij een aanzienlijke erfenis van haar Franse werkgeefster, Catherine Delacote, plotseling multimiljonair werd. Nu, met de mogelijkheid om zelf huishoudhulp in te huren, heeft Nutwalai de kans om haar leven opnieuw vorm te geven. Wat zou jij doen met zo’n onverwachte rijkdom?

Trouwe huishoudster

Catherine Delacote, een 59-jarige Française, verhuisde twaalf jaar geleden samen met haar echtgenoot naar het idyllische eiland Koh Samui in het zuiden van Thailand. Na hun scheiding koos ze ervoor om op het eiland te blijven en werd ze eigenares van vijf villa’s die ze uitbaatte als huuraccommodaties. Delacote had een afgelegen, doch actief leven op het eiland totdat een tragische gebeurtenis plaatsvond.

Op een maandagochtend werd Delacote dood aangetroffen op een ligbed bij het zwembad van haar woning. De vondst van een pistool, een kogelhuls, een glas wodka, een zonnebril en een pakje sigaretten naast haar lichaam wekte de interesse van de Thaise politie en leidde tot diverse speculaties over haar dood. Hoewel er geen definitieve conclusies werden getrokken, is het algemeen aangenomen dat Delacote, die aan kanker leed, zelfmoord heeft gepleegd.

Trouwe huishoudster
Beeld: Unsplash

Vertrouwelijke band

Vóór haar dood had Delacote een nauwe en vertrouwelijke band opgebouwd met haar huishoudster Nutwalai, die jarenlang loyaal voor haar had gewerkt. In een ultieme blijk van waardering en vertrouwen liet Delacote haar gehele vermogen na aan Nutwalai. De erfenis omvatte niet alleen de villa’s, maar ook twee andere stukken grond, een auto en een aanzienlijke som contant geld, in totaal geschat op ongeveer 100 miljoen baht (circa 2,5 miljoen euro).

Opvallend was ook dat Delacote kort voor haar overlijden al 500.000 baht (ongeveer 12.600 euro) had overgemaakt aan Nutwalai om de kosten voor haar eigen begrafenis te dekken. Dit gebaar toont de diepe waardering die Delacote had voor Nutwalai en het vertrouwen dat ze in haar stelde. Voor Nutwalai opent haar nieuwe financiële status deuren die voorheen ondenkbaar waren, waardoor haar leven ingrijpend en voorgoed is veranderd. Deze transformatie van een eenvoudige huishoudster naar een vermogende erfgename is een verhaal van onverwachte wendingen en nieuwe mogelijkheden.

Check ook:

Miljonair maakt zichzelf dakloos om te bewijzen dat hij zichzelf in jaar weer miljonair kan maken