Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Nederlandse Eerste Wereldoorlog-film “No Man’s Land” scoort goed op Netflix

no man's land

De eerste Nederlandse speelfilm ‘No man’s land’ over de Eerste Wereldoorlog zal vanaf 4 februari te zien zijn op Netflix. De film is 2014 uitgekomen en verteld het waar gebeurde verhaal van Arthur Knaap een Nederlandse jongen van Indische komaf, die zich heeft aangemeld voor het Franse Vreemdelingenlegioen en in een afgrijselijke loopgravenoorlog terechtkomt en de oorlog blijkt al snel niet zo avontuurlijk te zijn als Arthur dacht. 

No Man’s Land

De film is na de oorspronkelijke release uitgebracht in Europa, China, USA, Japan en Australië – en nu dus op je favo streamingdienst Netflix. No man’s land speelt zich af in de Franse loopgraven, maar hij is vrijwel volledig gefilmd in en rond Den Bosch. Er werd een enorme set gemaakt op een braakliggend terrein langs de A3 waar de ware actie zich afspeelt. Inclusief authentiek ogende Franse loopgraven (van die kronkelige) en Duitse linies (lekker hoekig om de druk van explosies te breken). Voor iedere opname moesten de acteurs die de soldaten aan het front speelden hun gezichten insmeren met modder. 

no man's land

Klein budget, grote productie

De film is gemaakt met een krap budget van slechts € 50.000 en met uitsluitend vrijwilligers. Kostuums, wapens en props zijn allemaal authentiek. Zo is er een scène waar een originele Duitse mitrailleur van 100 jaar oud wordt gebruikt.

Check de trailer van No man’s land hier:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like