Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Onderzoek wijst uit: van deze drank krijg je de hardste katers

hardste katers

lcohol drinken: de grootste vriend in de nacht, maar een nachtmerrie in de ochtend als je wakker wordt. Naarmate je ouder wordt, kickt die kater des te harder aan. Daarom een goede tip: er is één drankje die je echt moet vermijden.

Laten we maar met de deur in huis vallen: het is gelukkig niet je geliefde biertje of wodka’tje, maar *tromgeroffel* Limoncello is de grootste boosdoener voor de hardste katers. Verd*mme, altijd die Italianen weer!

hardste katers

Hardste katers

Het Italiaanse likeurtje bevat namelijk 30% alcohol, terwijl er in een normaal biertje 5% alcohol zit. Dat is wel effe een verschilletje natuurlijk en al helemaal bij de gedachte dat je Limoncello vaak uit een shotglaasje drinkt. Tel daarbij ook nog het feit op dat het drankje zoetzuur is, waardoor je he-le-maal niet doorhebt dat er veel alcohol in zit. Tja, niet zo gek dus dat Limoncella zo slecht valt. 

hardste katers

What about Tequila?

Echter, uit onderzoek blijkt dat Tequila ook aardig dichtbij komt. 22% van de deelnemers krijgt namelijk ook harde katers van deze alcoholische versnapering. Het effect van Tequila zit alleen nét iets onder de Limoncello, waardoor Limoncello met stip op nummer één staat waar je de hardste katers van krijgt. Weet je dat gelukkig ook weer!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like