Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Bizar: Dit bedrijf controleert met camera of thuiswerkers wel aan het werk zijn

big brother

We werken inmiddels langer dan een jaar zoveel mogelijk thuis en je bent vast niet de enige die zijn acht uur niet haalt. Af en toe een potje gamen, een was draaien of een wandelingetje maken is eerder regel dan uitzondering.

En dat zou je ook moeten doen: een mens kan zich nou eenmaal niet 8 uur achterelkaar concentreren. Dat doe je op je werk ook niet: je loopt eens per uur naar het koffiezetapparaat en bent in gesprek met je collega’s. Zolang je je taken af hebt, is er naar onze mening niks aan de hand. Daar denkt een Frans bedrijf anders over…
 

Big Brother-activiteiten

De Franse multionational Teleperformance gaat speciale webcams installeren om te checken of hun telefonisten wel op hun werkplek zitten. De camera’s registreren wanneer de werknemers van hun plek weglopen terwijl ze daar geen toestemming voor hebben of dat melden aan de leidinggevende. Het is de bedoeling dat het personeel altijd aangeeft wanneer ze weg zijn en waarom. 

Nog een tandje erger

De Britse krant The Guardian heeft een memo achterhaald waarin het volgende staat:  ‘Als het systeem geen toetsenbordslag of muisklik detecteert, wordt u gezien als inactief gedurende die periode, en dat wordt ook zo aan uw leidinggevende gesignaleerd. Zorg er dus voor dat u uw productiviteit niet belemmert.’ De camera’s kunnen het personeel ook herkennen door middel van gezichtsherkenningssoftware. Iemand anders voor de camera laten zitten heeft dus geen zin. 

Het schijnt dat het personeel zelf om deze manier van leidinggeven hebben gevraagd, maar wij vragen het ons héél erg af…

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply