Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Zo vaak worden we gemiddeld dronken in ons leven

dronken

Je hebt vast weleens te diep in het glaasje gekeken en de volgende ochtend wakker geworden met een gi-gan-tische kater. Drinken? Dat doe je voorlopig niet meer! Maar het volgende weekend is het weer raak. Uit onderzoek is nu gebleken hoe vaak we gemiddeld dronken zijn in ons leven en dat is best schrikbarend hoog…


 

Cirkel

Het is eigenlijk een vicieuze cirkel waar je in zit; je avondjes uit worden gezelliger naarmate je meer alcohol drinkt -> de volgende dag word je brak wakker -> je belooft jezelf nooit meer dronken te worden -> 7 dagen later sta je weer biertjes en shotjes weg te drinken alsof het limonade is -> etc. Gelukkig ben je niet de enige die het zichzelf ook elke week weer aanpraat. En dat bewijzen de cijfers uit een onderzoek ook!
 

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat als je onder de 20 jaar bent, dat je gemiddeld 2 keer per week uitgaat. Van je 17e tot je 20e komt dat neer op 312 uitgaansavonden. Mensen tussen de 20 en 23 jaar drinken ongeveer 3 keer per week. Dat komt dan neer op ongeveer 468 keer dronken zijn. Een rekensom is snel gemaakt: deze twee cijfers bijelkaar opgeteld, kom je neer op 780 keer dat je dronken bent geweest. Op je 22e!
 

4.000 keer dronken 

Naarmate je ouder wordt, zul je minder vaak drinken. Voor het gemak gaan we uit dat mensen tot de 30 jaar 1,5 keer per week dronken zijn. Dat komt dan neer op in totaal 1.404 keer dronken zijn vanaf je 17e. Als je daarna de rest van je leven één keer per week drinkt. Als je dan de leeftijd tussen de 80 en 83 jaar behaalt, ben je dus 4.000 keer dronken geweest. Sick! 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply