Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Onderzoekers adviseren om 2x per week met vrienden bier te drinken voor je gezondheid

bier

Tegenwoordig horen we alleen maar over dingen wat niet goed voor je zou zijn, maar vanaf nu kun je al die adviezen negeren. Er is namelijk maar één goed antwoord: bier drinken is gezond en al helemaal als je het met vrienden drinkt. Dat wijst onderzoek namelijk uit! 

Universiteit van Oxford

Een onderzoek van de Universiteit van Oxford heeft uitgewezen dat we bier niet hoeven te schrappen uit ons dieet. Sterker nog; het advies is zelfs om 2 keer per week met je vrienden een bezoekje te brengen aan de kroeg óf om bij iemand thuis jezelf eens lekker te bezatten. 

Gezonder

Het onderzoek is gedaan door Robin Dunbar, een professor ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit van Oxford. Hij zegt dat mannen die 2 keer per week hun vrienden zijn en tegelijkertijd een paar biertjes adten, gezonder zijn en minder kans hebben om depressief te raken. Ook werkt hun lichaam beter met het afweren van ziektes. Alleen maar goed nieuws dus. 

Run, run, run.

Dat het onderzoek werd gefinancieerd door Guinness Brewery, doen we maar even af als een onbelangrijk detail. Dus twijfel je nog of je vanavond je vrienden weer eens moet opzoeken? Dan is ons antwood: absoluut ja! En als het even kan, doe het morgen dan nog een keertje. Vergeet natuurlijk de blikjes bier niet mee te nemen. 

Bron: Guys.nl

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like