Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Dolfijnen beschermen zwemmer die wordt omsingeld door haaien

dolfijnen

Een zwemmer die in de problemen was geraakt voor de kust van Ierland, is naar eigen zeggen door een groep dolfijnen tegen haaien die hem omsingelden. De 24-jarige Ruairí McSorley vocht 12 uur lang tegen de golven ivan de Keltische Zee bij Tralee Bay, nadat hij in een opwelling probeerde naar een vuurtoren te zwemmen die enkele kilometers voor de kust lag. Op de terugweg kwam hij in de problemen.

Ruairí McSorley

McSorley werd als vermist opgegeven nadat een hondenuitlater zijn kleren op het strand had gezien. De 24-jarige vertelt aan The Sun: “Ik keek over de baai naar de vuurtoren en zei: ‘Dat is mijn koninkrijk!’ en zwom en zwom en zwom Ik dacht: dit zal een geweldige manier zijn om mezelf uit te dagen. Toen ik bij de vuurtoren aankwam, heb ik ongeveer 20 minuten gevierd en toen begon ik terug te zwemmen, en toen haalde de RNLI me in. Terwijl ik aan het zwemmen was, zag ik zwarte vinnen, het eerste wat ik bij mezelf dacht was: ‘Verdomme, waarom heb ik niet gegoogeld of Zuid-Ierland haaien had?'”Ik dacht: ‘Nou, als het haaien zijn, ben ik op dit moment gestraft of ze hebben gewoon geen honger.'”

dolfijnen

Fenit RNLI

Een reddingsboot trof de zwemmer mijlen uit de kust aan terwijl hij omringd was door dolfijnen. De stuurman van de reddingsboot, Gerard O’Donnell, zei dat McSorley een ‘zeer gelukkig persoon’ was en adviseerde om niet in het water te zwemmen.”Het gaat ons allemaal te boven (hoe hij het heeft overleefd), hij had geen zwemvest”, zei hij.”Zijn lichaamstemperatuur was zo laag. De medici waren verbaasd over hem. Het is echt ongelooflijk.” De stuurman voegde eraan toe dat de dolfijnen die om Ruairí waren gecirkeld, niet agressief handelden, misschien in een poging om hem te beschermen of hem in veiligheid te brengen. Hij voegde eraan toe: “Er waren veel dolfijnen in de buurt, misschien hebben ze hem op de een of andere manier geholpen, wie weet?” McSorley werd vervolgens naar het University Hospital Kerry in Tralee gebracht, maar is sindsdien ontslagen. 

dolfijnen

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like