Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Tienerdochter boos omdat moeder om kostgeld vraagt ​​nadat ze een baan krijgt

Tienerdochter boos omdat moeder om kostgeld vraagt ​​nadat ze een baan krijgt
Beeld: Pexels

Als ouder kan het heel erg lastig worden om alle lasten van de kinderen te betalen. Vooral als ze tieners zijn, want hoe ouder de kids, hoe hoger de lasten. Daarbij zou kostgeld aan je tiener vragen, misschien voor wat verlichting zorgen, maar niet alle tieners staan erom te springen.

In het verkeerde keelgat

Een moeder besloot om haar tiener, die zo’n €17.000,- per jaar verdient aan een stage, te vragen om kostgeld. Dat schoot de bijna 17-jarige dochter echter in het verkeerde keelgat. Ze vond het absurd dat de moeder haar om geld vroeg. “Ik vroeg haar om 60 euro per week bij te dragen aan het huishouden. Daarvoor is er elke dag eten op tafel, haar was wordt gedaan, al het hete water dat ze wil gebruiken, liften waar ze maar naartoe wil, wanneer ze wil, een lift naar werk en terug (we wonen niet dicht bij een bushalte) en alle andere gebruikelijke dingen. Ze gaf me het gevoel dat ik de slechtste moeder ter wereld ben door het te vragen.”, aldus de moeder.

Tienerdochter boos omdat moeder om kostgeld vraagt ​​nadat ze een baan had
Beeld: Pexels

Wanhoop

De moeder vertelde dat de enige vaste last die de dochter heeft, lunch kopen is, maar dat ze dat ook van huis uit kan meenemen als ze dat wilt. Ook krijgt ze geen kinderbijslag meer, maar de uitgaven zijn hetzelfde. Het kostgeld zou de moeder apart zetten en dat zou later worden gebruikt voor rijlessen. Maar ondanks dat, was de dochter er het niet mee eens. In wanhoop vroeg de moeder op de forum of haar verzoek om financieel bij te dragen aan het huishouden onredelijk was.

Meningen zijn verdeeld

Andere moeders reageerden snel en deze dame kon veel steun krijgen. Vele moeders gaven aan dat ze haar dochter op deze manier verantwoordelijkheden bijbracht en met geld omgaan leerde. Verder vinden veel mensen het normaal dat ze een bijdrage levert omdat ze ook werkt. Ook opvoeddeskundigen geven aan dat dat moet kunnen. Maar niet iedereen ziet dit als vanzelfsprekend. “Natuurlijk ben je onredelijk. Je vraagt een 16-jarig kind om te betalen om in haar eigen huis te blijven. Je moet geen kinderen hebben als je er niet voor kan betalen.”, schreef een moeder.

Tienerdochter boos omdat moeder om kostgeld vraagt ​​nadat ze een baan had
Beeld: Pexels

Check ook:

You May Also Like