Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Ian Maatsen genoot al vroeg van zijn strandstoel, net zoals de Denen in 1992

Ian Maatsen genoot al vroeg van zijn strandstoel, net zoals de Denen in 1992
Beeld: Instagram @ emelytuinder

De 22-jarige Nederlandse voetballer Ian Maatsen, van Surinaamse afkomst, die al sinds zijn jeugd voetbalt, kreeg onverwacht de kans om mee te doen aan het EK 2024. Hoewel Maatsen de kwalificaties niet haalde om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen, kwam hij toch in aanmerking door een enkelblessure van een andere speler. Maar wij kunnen helaas niet zeggen als hij blij is met het goede nieuws, want hij zag er namelijk behoorlijk relaxed uit op dat jacht, samen met zijn vriendin Emely Tuinder.

Kampioenschap Denemarken

De meeste van ons weten allemaal wat er in 1992 plaatsvond. Denemarken verraste ons namelijk met het Europees kampioen zonder zich te hebben gekwalificeerd. En net als Ian Maatsen genoten de Deense spelers al van hun vakantie, ontspannen op ligstoelen bij het zwembad, toen ze hoorden dat Joegoslavië zich vanwege de oorlog had teruggetrokken. Ze speelden dus zonder enige voorbereiding het toernooi van hun leven.

En we hopen namelijk dat dit ook een voorbode is voor het toernooi van Ian Maatsen. Hij viel net buiten de selectie voor het EK 2024, en was al aan het genieten van een welverdiende vakantie op een jacht in de Griekse wateren. En ja, dat deed hij niet alleen maar samen met zijn vriendin Emely Tuinder. Maar helaas veranderde dit idyllische plaatje toen hij te horen kreeg dat Frenkie de Jong was uitgeschakeld door een enkelblessure. Hij werd opgeroepen door Ronald Koeman, terwijl hij met zijn vriendin aan het genieten was aan de kust van het Griekse eiland Mykonos.

De vriendin van Ian Maatsen

En natuurlijk willen wij weten wie de gelukkige dame is die zijn hart heeft veroverd. Maak kennis met Emily Tuinder, die zichzelf nu officieel 1 van de EK-spelersvrouwen van Oranje mag noemen.

Ian Maatsen
Beeld: Instagram @emelytuinder

Succes behalen

We hopen allemaal dat Ian Maatsen hetzelfde succes kan ervaren als Denemarken in 1992. De Denen werden Europees kampioen, ten koste van onder meer het Nederlands Elftal met Marco van Basten en Dennis Bergkamp. Herbeleef dat sprookje hieronder.

Check ook:

Out of the box: Denemarken brengt ijzersterke commercial naar buiten

You May Also Like