Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muziek

Dit heeft ‘Links Rechts’ Snollebollekes dankzij het EK aan Spotify-streams verdiend

'Links Rechts' van Snollebollekes verovert Duitsland: Een virale hit
Beeld: YouTube Berk Music

Wie had ooit kunnen denken dat een feestnummer de officiële soundtrack van het EK 2024 zou worden? Snollebollekes, met hun vrolijke nummer ‘Links Rechts’, hebben zowel de harten van Nederlandse fans als die van een internationaal publiek veroverd en flink wat centjes binnengeharkt via Spotify. 

Van Après-ski Hits tot EK Sensatie

Snollebollekes begonnen als een groep gericht op après-ski en carnavalsmuziek en zijn nu een centraal onderdeel van de muziekscene. Aangevoerd door Rob Kemps, bijgestaan door Maurice Huismans en Jurjen Gofers, is deze groep uitgegroeid tot een ware publieksfavoriet. Tijdens het EK 2024 in Duitsland heeft ‘Links Rechts’ zich wederom bewezen als een verbindende kracht. Voor aanvang van elke wedstrijd wordt dit nummer gespeeld vanaf een dubbeldekker met een oranje kleur, wat zorgt voor een feestelijke en vertrouwde sfeer onder de fans.

Dit heeft 'Links Rechts' dankzij het EK aan Spotify-streams verdiend
Beeld: YouTube Berk Music

De Brede Impact van ‘Links Rechts’

Sinds de release in 2015 heeft het nummer internationale bekendheid verworven. Het groeide in populariteit tijdens verschillende sportevenementen, waar het door fans als een informeel volkslied werd omarmd. De reis van dit nummer begon bij NAC Breda en heeft zich uitgebreid tot een wereldwijd fenomeen. Fans wereldwijd gebruiken het nummer om hun teams aan te moedigen en de sfeer levendig te houden.

Financiële Voordelen van Streaming

De aanhoudende populariteit van ‘Links Rechts’ heeft via Spotify voor aanzienlijke inkomsten gezorgd. Tot nu toe is ‘Links Rechts’ meer dan 52 miljoen keer beluisterd, wat een aanzienlijke inkomstenbron is geworden. Deze inkomsten zijn een belangrijke pijler voor Snollebollekes, naast hun optredens. Speciaal voor het EK 2024 heeft Snollebollekes een versie in het Duits uitgebracht, wat bijdraagt aan hun succes en internationale aantrekkingskracht. Deze versie heeft significant bijgedragen aan hun streaming inkomsten. 

Muzikale vertegenwoordigers bij EK 2024

Met hun onverwachte rol als muzikale vertegenwoordigers bij het EK 2024 ziet de toekomst van Snollebollekes er veelbelovend uit. Hun vermogen om een breed publiek aan te spreken en te verbinden, schept kansen voor verdere creatieve en financiële successen. Snollebollekes hebben bewezen dat zelfs een eenvoudig feestnummer kan uitgroeien tot een internationale sensatie die sportevenementen verrijkt en mensen samenbrengt. ‘Links Rechts’ is meer dan alleen een feesthit; het is een financiële jackpot die de groep op nieuwe en onverwachte paden heeft geleid. Wat ooit begon als een grap, is nu een serieuze onderneming – en het feest is nog lang niet voorbij!

Check ook:

‘Links Rechts’ van Snollebollekes verovert nu ook Duitsland: ‘Kippenvel!’

You May Also Like