Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Gratis F1-streams in 2024: hier zijn de beste manieren om F1 te bekijken

Gratis F1-streams in 2024: hier zijn de beste manieren om F1 te bekijken
Beeld: Pexels

Formule 1-fans zijn momenteel geboeid door de races, vooral benieuwd of Max Verstappen in 2024 opnieuw de titel zal winnen, aangezien de Nederlander weer ruim bovenaan staat in de WK-stand. Dit weekend vindt de Grand Prix van Canada 2024 plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Maar hoe kun je de F1-streams live volgen als je geen Viaplay of F1 TV Pro hebt? In dit artikel bespreken we de beste manieren om gratis F1 te kijken.

Nederlandse Formule 1-fans

De afgelopen drie jaar waren feestelijk voor Nederlandse Formule 1-fans. De spanning van het 2021-seizoen hebben we sindsdien niet meer gezien, en na de eerste tests lijkt ook dit jaar geen zenuwslopend spektakel te worden. Met het vertrek van Nyck de Vries, vorig jaar, is Max Verstappen de enige actieve Nederlander in de koningsklasse van de motorsport.

Wat betreft de oorsprong van de Formule 1 Grand Prix: de eigenaar van de Formule 1 is de Amerikaan John Carl Malone, maar de eerste Formule 1-wedstrijden werden in 1949 in Engeland gehouden.

Viaplay prijzen stijgen: Hoeveel betaal je nu? Bereid je portemonnee maar voor!
Beeld: Instagram Max Verstappen

Abonnementen voor F1-streams

Wil je F1-streams bekijken via Viaplay, dan kun je nu met korting een abonnement afsluiten. Dit geeft ook toegang tot F1 TV Pro. F1 TV Pro biedt verschillende voordelen zoals commentaar in meerdere talen, het wisselen tussen onboard-camera’s, en het bekijken van andere races zoals Formule 2, Formule 3 en de Porsche Super Cup.

Viaplay werkt samen met hun grootste concurrent, F1 TV Pro, omdat het een goedkoper alternatief is. Ze hanteren het motto: “If you can’t beat them, join them.”

Gratis F1-streams bekijken

Voor de Dutch Grand Prix 2024 heb je geen abonnement nodig, omdat deze net als vorig jaar gratis wordt uitgezonden op de NOS.

Gratis F1-streams bekijken via een VPN

In enkele landen zijn er F1-livestreams die je alleen via een VPN kunt bekijken, zoals:

  • België: RTBF Auvio
  • Oostenrijk: Servus TV en ORF
  • Luxemburg: RTL Lu
  • Verenigd Koninkrijk: Channel 4

In België kun je gratis de F1-kwalificaties en races streamen met Frans commentaar, maar hiervoor heb je wel een VPN nodig.

Gratis F1-streams bekijken zonder VPN?

Als je geen Viaplay, VPN of ander abonnement hebt, kom je in het grijze gebied van livestreams. Dit zijn gratis online-uitzendingen van Formule 1-races, vaak illegaal opgenomen. De kwaliteit varieert van 480p tot 720p, maar is doorgaans acceptabel.

De FIA probeert deze illegale streams snel offline te halen, dus het kan gebeuren dat je halverwege de Grand Prix moet wisselen. Als je hiermee kunt leven, zijn deze streams een goed alternatief. We linken door naar websites die legaal zijn, hoewel de streams zelf officieel niet legaal zijn.

Enkele populaire livestream opties zijn: Stream2Watch, CricHD, Hesgoal, Reddit Formula 1 Streams. Als de kwaliteit van deze livestreams slecht is, zijn er nog andere websites zoals Vipbox, Mobdro, Virpow en Motorsports Stream.

Bezoek deze websites voor een volledig en up-to-date overzicht om gratis Formule 1-streams in het buitenland te bekijken.

Check ook:

Viaplay-abonnees woedend om enorme prijsverhoging: ‘Iedereen abonnement opzeggen!’

You May Also Like