Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Viaplay-abonnees woedend om enorme prijsverhoging: ‘Iedereen abonnement opzeggen!’

Viaplay Tariefverhoging
Beeld: Instagram Max Verstappen

Terwijl het aankomende F1-raceseizoen zijn motoren opwarmt, zorgt de recente Viaplay tariefverhoging voor flink wat opschudding onder sportliefhebbers. Ja, je leest het goed: Viaplay, het Zweedse streamingplatform dat bekendstaat om zijn uitgebreide sportaanbod, heeft besloten de prijzen te verhogen. Van 15,99 naar 17,99 euro, om precies te zijn. Deze Viaplay prijsverhoging is een flinke pitstop voor abonnees die zich opmaken voor een seizoen vol topsport.

De Startgrid: Viaplay prijsverhoging Aangekondigd

Met nog maar enkele weken tot de groene vlag, heeft de Viaplay tariefverhoging velen onverwacht ingehaald. Voor bestaande en nieuwe abonnees betekent dit een verhoging van twee euro per maand – een strategische zet van Viaplay om de kosten van hun premium sportrechten te dekken.

‘Allemaal abonnement opzeggen!’

Abonnees van Viaplay uiten massaal hun boosheid op social media over de flinke prijsverhoging. Zo schrijft ene Jille: “Gewoon iedereen in Nederland, hun abonnement opzeggen. Want dan is via play failliet. Dan kan Nederlandse zenders het recht opkopen. Geen extra abonnement meer”, en Ria: “De rijken worden rijker en wij maar betalen 😡“”

De Pitstraat: Redenen Achter de Verhoging

De Viaplay tariefverhoging is niet zonder reden. Volgens Roger Lodewick, is het essentieel om een eerlijke vergoeding te vragen voor het aanbieden van wereldklasse sportevenementen. Dit maakt de Viaplay tariefverhoging een noodzakelijke stap om kwalitatieve content te blijven leveren.

Max Verstappen per minuut
Beeld: Instagram Max Verstappen

De Finishlijn in Zicht: Toekomstige Uitzendrechten en Viaplay Tariefverhoging

Deze Viaplay tariefverhoging komt op een cruciaal moment. De strijd om de uitzendrechten van de Formule 1 vanaf 2025 staat op het punt van beginnen. Met deze tariefverhoging lijkt Viaplay haar financiële positie te versterken in de race om deze begeerde rechten.

Een Strategische Zet of een Fout Start?

Terwijl de Viaplay tariefverhoging sommige fans misschien naar de concurrentie doet kijken, blijft het aanbod van premium sportevenementen een sterke troef. De vraag is nu of deze tariefverhoging de loyaliteit van abonnees zal testen of juist zal bewijzen dat kwaliteit zijn prijs heeft. De Viaplay tariefverhoging markeert een nieuw hoofdstuk voor het platform en zijn gebruikers. Met een hogere prijs, maar ook de belofte van topklasse sportcontent, staan abonnees voor een keuze. Is de verhoging een kleine hobbel op weg naar een seizoen vol sportieve hoogtepunten, of een rode vlag voor budgetbewuste fans? Wat de uitkomst ook mag zijn, één ding is zeker: de race om de beste streamingervaring is nog lang niet voorbij.

Viaplay Tariefverhoging
Beeld: Wikipedia

Check ook:

You May Also Like