Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

LEGO komt met recordbrekende Notre Dame-set!

LEGO komt met recordbrekende Notre Dame-set!
Beeld: LEGO

Heb je ooit gedacht dat je de Notre-Dame in je eigen woonkamer kon hebben? Nou, met LEGO’s Notre Dame-set is dat nu bijna mogelijk! LEGO heeft net hun grootste en meest gedetailleerde set in de Architecture-reeks onthuld. En wat een timing: net nu de echte Notre-Dame zijn deuren weer opent na een verwoestende brand. Is dit het ultieme bouwproject voor thuis?

Een architectonisch wonder in miniatuur

De set is niet zomaar een speelset; het is een kunstwerk. Met 4383 steentjes biedt het een ongekend niveau van detail en nauwkeurigheid en hiermee kan je een miniatuurversie van de beroemde Parijse kathedraal nabouwen. Dit bouwwerk staat 33 centimeter hoog en spreidt zich 41 centimeter breed uit, waardoor het een imposante verschijning is in elke kamer.

LEGO’s Notre Dame set: Meer dan bouwstenen

Wat de set onderscheidt, zijn de verwijderbare dak- en torendelen. De prachtige buitenkant is niet het enige dat je kunt bewonderen, maar je kunt ook een kijkje nemen in de gedetailleerde binnenkant, compleet met echte pilaren, gewelven en sculpturen. Opvallend is dat LEGO bewust heeft gekozen om geen religieuze symbolen in de set op te nemen.

LEGO komt met recordbrekende Notre Dame-set!
Beeld: LEGO

Innovatie en inspiratie

De Notre-Dame Set vertegenwoordigt ook een evolutie in het ontwerpen van LEGO bouwsets. De ontwerpers, onder leiding van Rok Žgalin Kobe, hebben de constructie stappen zodanig ontworpen dat ze de historische bouwvolgorde van de echte Notre-Dame volgen. Dit geeft bouwers de unieke kans om de architecturale ontwikkeling van dit iconische gebouw door de eeuwen heen te ervaren. Met zoveel detail en complexiteit komt ook een fors prijskaartje. De set is de grootste set binnen de Architecture-serie en zet daarmee het Robie House, de vorige recordhouder, na meer dan tien jaar aan de kant. Check de actuele prijs en beschikbaarheid op Bol.com hier

LEGO komt met recordbrekende Notre Dame-set!
Beeld: LEGO

Bouw je eigen stukje geschiedenis

Met LEGO’s Notre-Dame biedt LEGO niet alleen een bouwervaring, maar een hele beleving. Het is een manier om de grandeur van een van ’s werelds meest geliefde monumenten in huis te halen en tegelijkertijd een stukje geschiedenis zelf te construeren. Of je nu een fervente LEGO-bouwer bent of een liefhebber van architectuur, deze set belooft uren van bouwplezier en bewondering. Ben jij klaar om je eigen Notre-Dame set te bouwen?

LEGO komt met recordbrekende Notre Dame-set!
Beeld: LEGO

Check ook:

You May Also Like