Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Lego komt met hoogste bouwset ooit: de Eiffeltoren

December staat bijna voor de deur en dat gaat natuurlijk gepaard met feestdagen en in het bijzonder met kerst- en Sinterklaas cadeautjes. Lego heeft hier werk van gemaakt en een nieuwe bouwset geïntroduceerd, namelijk een set van de Eiffeltoren!

10.001 stenen

De set bestaat uit 10.001 stenen. Het ontwerp van deze constructie is zeer natuurgetrouw, met veel details zoals bogen, dragers, dwarsverbindingen en balustrades. De set bestaat uit vier delen, met bovenaan uitkijkplatforms en liften. Er wordt ook rekening gehouden met het straatbeeld, want hieronder zie je boulevards met Parijse lantaarnpalen, bankjes, bomen en begroeiing.

Hoogste LEGO-set ooit

De LEGO Eiffeltoren heeft een totale hoogte van 149 cm en de Franse vlag wappert erboven. Het is de hoogste LEGO-set ooit gebouwd. Het brak echter niet alle records, aangezien eerder een LEGO-wereldkaart van meer dan 11.600 stenen werd uitgebracht. Qua hoogte heeft deze Eiffeltoren set echter de overhand. Zoals je zou verwachten, is de set vrij prijzig: 630 euro. Het is vanaf 25 november beschikbaar op de LEGO-website. Ook is er een kleinere versie te koop op Bol.com Check de actuele prijs en beschikbaarheid hier!

Bron: jfk.men

Beeld: Lego, Bol.com

You May Also Like