Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Engelse pers siddert van angst voor wedstrijd tegen Oranje: ‘Groot voordeel voor Nederland’

Engelse pers siddert van angst voor wedstrijd tegen Oranje: 'Groot voordeel voor Nederland'
Beeld: Youtube

Afgelopen zaterdag plaatste het Nederlands elftal zich ten koste van Turkije voor de halve finale van het EK 2024 (2-1). Voorafgaande aan de wedstrijd was al bekend dat het een heet avondje ging worden in Berlijn, vanwege de fanatieke Turkse aanhang die in grote getale aanwezig zou zijn en er een ’thuiswedstrijd’van zouden maken. Deze keer zijn de Engelsen er niet gerust op, om eenzelfde reden. De Engelse pers vreest namelijk voor een ’thuiswedstrijd’ voor Oranje.

Oranje muur

Het Nederlands elftal speelt woensdag in de halve finale van het EK tegen Engeland in Dortmund. Volgens de Engelse pers wordt de wedstrijd voor het team van Ronald Koeman een thuiswedstrijd, vooral omdat de UEFA heeft besloten om de iconische Gelbe Wand in het Signal Iduna Park toe te wijzen aan de Nederlandse aanhang. Deze tribune, die normaal gesproken bekend staat om zijn fanatieke Borussia Dortmund-supporters, zal nu oranje kleuren en 10.000 Nederlandse fans huisvesten.

Engelse pers siddert van angst voor wedstrijd tegen Oranje: 'Groot voordeel voor Nederland'
Beeld: Youtube

‘Engeland krijgt vroege klap’

Engelse media zien dit als een groot voordeel voor Nederland. The Sun kopte: “Engeland krijgt vroege klap te verduren voor Holland-clash met de gele muur van Dortmund die oranje zal kleuren.” The Times voegde daaraan toe: “De Nederlanders hebben in Dortmund het territoriale voordeel gekregen.” De verwachting is dat minstens 75.000 Oranjefans naar Dortmund zullen afreizen om hun team te steunen.

Oranjefans maken indruk

De Nederlandse supporters hebben tijdens Euro 2024 al een grote indruk achtergelaten door hun massale aanwezigheid en luidruchtige steun. Daily Express benadrukt: “Nederlandse fans hebben tijdens Euro 2024 naam gemaakt door door de straten van Duitsland te stuiteren, terwijl ze hun ‘links rechts-ritueel’ uitvoerden. En ze zullen fanatiek hun stem weer laten horen nadat ze hun land zaterdagavond naar de overwinning op Turkije in de kwartfinale hebben geschreeuwd.”

Doorslaggevend voordeel

Met een gereduceerde capaciteit van 62.000 toeschouwers in het stadion, zal de aanwezigheid van de Nederlandse fans in de ‘Gelbe Wand’ een significant moreel voordeel bieden voor Nederland. De Engelse pers vreest dat dit thuisvoordeel doorslaggevend kan zijn in de halve finale tussen Nederland en Engeland.

Check de ‘Gelbe Wand’ die woensdag helemaal oranje kleurt hier:

Check ook:

You May Also Like