Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Mensen zeggen “het einde is nabij” nadat Apple Vision Pro gebruikers in snackbar zijn gespot

Apple Vision Pro gebruikers zorgen voor onrust: “Het einde is nabij”
Beeld: X/@Humansnocontext

In de wereld van technologie staat innovatie nooit stil, maar sommige ontwikkelingen brengen meer beroering dan andere. Apple’s nieuwste productlancering, de Apple Vision Pro, heeft de tongen losgemaakt en verdeelt de gemeenschap van technologie-enthousiastelingen in twee kampen. Aan de ene kant zijn er de bewonderaars die Apple prijzen voor hun voortdurende streven naar innovatie, terwijl aan de andere kant critici waarschuwen voor de potentieel zorgwekkende implicaties van hun nieuwste uitvinding.

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro, een draagbaar display dat de grenzen tussen de echte en de virtuele wereld vervaagt, belooft een revolutie teweeg te brengen in hoe we interactie hebben met onze digitale omgeving. Volgens Apple transformeert dit apparaat de manier waarop gebruikers toegang hebben tot applicaties door hen een “oneindig canvas” te bieden. Gebruikers kunnen apps overal rangschikken en naar het perfecte formaat schalen, waardoor de werkruimte van hun dromen werkelijkheid wordt, zonder dat ze de connectie met de wereld om hen heen verliezen. Dit klinkt als een droom voor multitaskers en digitale professionals, van het browsen in Safari tot het maken van een to-do lijst in Notes en het chatten in Messages met slechts een blik.

Apple Vision Pro
Beeld: X/@Humansnocontext

Video zorgt voor onrust

Echter, een recente video waarin mensen de Apple Vision Pro gebruiken, heeft voor onrust gezorgd. De video, die viraal is gegaan met meer dan 12 miljoen views, toont twee gebruikers die het apparaat dragen terwijl ze in een restaurant zitten. Ondanks dat ze samen zijn, lijken ze niet met elkaar te interageren, maar in plaats daarvan met hun handen gebaren te maken om met de augmented display te werken. Deze beelden hebben sommigen ertoe gebracht te beweren dat dit een teken is dat ‘het einde nabij’ is voor de mensheid, met parallellen getrokken naar scenario’s uit de donkere dramaserie Black Mirror, waarin de gevaren van onverantwoordelijk technologiegebruik worden verkend.

Reacties en vragen

Reacties op de video variëren van bezorgdheid over de isolatie van sociale netwerken en het echte leven tot angst voor de toekomst als dit de norm wordt. Sommige gebruikers zien echter ook de voordelen in voor werktoepassingen, zoals in de luchtvaartmechanica, chirurgie of autotechniek, waar de technologie grote voordelen kan bieden. De Apple Vision Pro roept belangrijke vragen op over onze relatie met technologie en hoe deze onze interacties met de wereld en met elkaar vormgeeft. Is de Apple Vision Pro een stap vooruit in het creëren van een efficiëntere, verbonden wereld, of lopen we het risico de essentie van menselijke interactie te verliezen?

Check ook: Opgelet: De snelweg op met een Apple Vision Pro kan je duur komen te staan!

You May Also Like