Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Mensen wijzen op een groot probleem na het zien van een man met Apple Vision Pro’s in de metro

Met de Apple Vision Pro in de metro
Beeld: YouTube Tech and Shoot/ Apple

Met de Apple Vision Pro in de metro? Daar sta je dan, in de metro, oog in oog met de toekomst. Een kerel tikt weg op een onzichtbaar toetsenbord, met niets minder dan de gloednieuwe Apple Vision Pro op zijn neus. Ja, je hebt het goed gehoord. Deze futuristische bril, rechtstreeks uit een sci-fi film, is gespot in het wild van de New Yorkse metro. Maar terwijl sommigen onder ons misschien applaudisseren voor deze moedige display van tech, zijn er genoeg die hun wenkbrauwen fronsen. Laten we duiken in de wereld waar technologie en praktische zorgen botsen.

Apple Vision Pro: Een Technologische Sprong Voorwaarts

Eerst even de feiten op een rijtje. De Apple Vision Pro, de eerste nieuwe gadget van Apple in zeven jaar, heeft afgelopen vrijdag de schappen geraakt. Met een verkoopaantal van 200,000 stuks en een prijskaartje van $ 3,499 (€ 3,2579) per stuk, is het duidelijk dat Apple weer een hit in handen heeft. Maar deze high-tech headset brengt meer dan alleen apps en digitale werelden tot leven; hij brengt ook een hele reeks zorgen met zich mee. 

Met de Apple Vision Pro in de metro

Met de Apple Vision Pro in de metro, een product ter waarde van $ 3,499? Sommigen zouden zeggen: “Absoluut niet!” En eerlijk is eerlijk, het idee alleen al lokt potentiële dieven uit. Reddit staat vol met commentaren die variëren van bezorgdheid tot regelrechte verbazing dat iemand zo’n risico zou nemen. Het dragen van de Apple Vision Pro in het openbaar maakt je niet alleen een doelwit voor diefstal, maar kan je ook ‘blind’ maken voor je omgeving.

Met de Apple Vision Pro in de metro
Beeld: Apple

Transparantie? Niet Zo Helder als Je Zou Denken

Hoewel sommigen beweren dat de Vision Pro je een doorzichtige kijk biedt, corrigeren anderen snel dat het meer gaat om een digitale simulatie van je omgeving. Apple zelf zegt dat een “naar buiten gericht display je ogen onthult terwijl je de apps gebruikt”, maar adviseert het gebruik buitenshuis alleen in een ‘gecontroleerde omgeving’. Met de Apple Vision Pro in de metro zou dus niet mogen.

Is de Apple Vision Pro het Waard?

Terwijl de Apple Vision Pro ongetwijfeld een indrukwekkend staaltje technologie,  met de Apple Vision Pro in de metro, je niet aangeraden. Het is een herinnering dat met grote technologische kracht ook een grote verantwoordelijkheid komt. Misschien is het, voor nu, beter om deze bijzondere gadget te bewaren voor veiligere omgevingen. Wat denk jij? Is de toekomst van wearables al te geavanceerd voor onze dagelijkse routines, of is het slechts een kwestie van tijd voordat we allemaal met een digitale bril op onze neus door het leven gaan?

En daar heb je het, een blik op de uitdagingen van het bezitten van een Apple Vision Pro. Een ding is zeker: of je nu voor of tegen het dragen ervan in het openbaar bent, deze discussie bewijst dat we in een fascinerende tijd van technologische vooruitgang leven.

Check ook:

You May Also Like