Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Gast komt met geluid dat exact kan bepalen of je vóór of na 1998 geboren bent

'handshake' geluid
Beeld: TikTok theglassniper

De kracht van geluid kan herinneringen oproepen en generaties verdelen. Voor degenen die zijn opgegroeid voor en na 1998, is er één geluid dat als een grens fungeert, een klank die ons onderscheidt, het ‘handshake’ geluid! Laten we duiken in het verhaal achter deze sonore scheiding.

Het Verhaal Achter de ‘Handshake’ geluid

In de wereld van technologie is vooruitgang onvermijdelijk. Van de dagen van MSN en Myspace tot de opkomst van TikTok en andere sociale media, hebben we de evolutie gezien. Maar één geluid blijft als een stempel van onze tijd. Dit ‘handshake’ geluid, dat velen geboren na 1998 misschien niet eens herkennen, heeft de kracht om de oude generatie te laten terugdenken aan een tijd van telefoonlijnen en inbelmodems.

‘Handshake’ geluid

Als je de telefoon ophaalde in de vroegere dagen van het internet, hoorde je een reeks robotachtige geluiden die door de telefoonlijn schalden. Voor degenen die het herkennen, was dit geluid bekend als de ‘handshake’. Hoewel het niet bepaald muziek voor de oren was, vertegenwoordigde het een cruciale communicatie tussen modems. Het was de manier waarop computers distantieerden en informatie uitwisselden. In feite was het de vraag van je computer aan de modem: “Kan ik alsjeblieft internetinformatie krijgen, woorden, afbeeldingen en geluiden?” waarop de modem antwoordde: “Natuurlijk, hier is de informatie die je hebt aangevraagd.”

'handshake' geluid
Beeld: TikTok theglassniper

Terug naar het Heden: De Technologische Sprong

Gelukkig leven we nu in een tijd waarin we zonder aarzeling internet kunnen gebruiken zonder de telefoonlijn te verstoren. Het geluid van de ‘handshake’ herinnert ons aan hoe ver we zijn gekomen sinds de dagen van beperkte connectiviteit.

Een Klank van Herinnering: Generaties Verbonden in Geluid

Hoewel de nieuwe generatie misschien nooit de betekenis van de ‘handshake’ zal begrijpen, blijft het een geluid van herinnering voor de oude generatie. Het markeert een tijdperk van technologische vooruitgang en verbindt generaties in een gedeelde ervaring.

@theglasssniper

New year. New Generation. What year is the line drawn? Lol

♬ original sound – The Glass Sniper

Check ook:

You May Also Like