Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Fietser die expres de weg blokkeert krijgt welverdiende loon

Fietser die expres de weg blokkeert krijgt welverdiende loon
Beeld: YouTube @nrmlmtber

Ah, de zoete, zoete ironie van het leven. Het moment waarop iemand zo vastberaden is om de wereld te laten zien hoe onrechtvaardig hij wordt behandeld, alleen om op spectaculaire wijze het gezicht van karma te ontmoeten. Dit verhaal gaat over een dappere “wegkrijger”, een fietser die besloot dat het zijn dag was om de hoofdrolspeler te zijn in zijn eigen tragikomedie op YouTube.

Fietser blokkeert expres de weg 

De setting? Een pittoreske weg, rustig en vredig, tot onze held opduikt. Uitgerust met niets meer dan zijn fiets en een schijnbaar onverzettelijke wil om irritatie op te wekken, besluit hij de weg te blokkeren voor een onschuldige automobilist. De automobilist, laten we hem de ‘chroniqueur van het asfalt’ noemen, besluit dit ongevraagde drama vast te leggen voor het nageslacht. Immers, wat is een goede soap zonder bewijsmateriaal?

Fietser
Beeld: YouTube @nrmlmtber

Geen verkeersregels voor fietsers

Terwijl onze fietser zich een weg baant door de arena die hij voor zichzelf gecreëerd heeft, wordt duidelijk dat hij niet alleen het verkeer blokkeert, maar ook elke logica. Want, laten we eerlijk zijn, hoe vaak heeft een fietser zich niet aan de verkeersregels gehouden en verwacht dat iedereen in zijn persoonlijke parkeerplaats verandert? Het antwoord: net iets te vaak.

Plot twist voor onze held

Maar zoals elk goed verhaal een plot twist nodig heeft, komt die er ook. Terwijl de fietser zijn one-man-show voortzet, verliest hij plots de controle over het stuur. Zwaartekracht, altijd al een onpartijdige scheidsrechter, besluit in te grijpen. Onze fietser maakt een prachtige duikvlucht naar de zijkant van het asfalt. Schade? Alleen aan zijn ego, en misschien een paar krassen op zijn geliefde tweewieler.

Dus wat kunnen we hieruit leren? 

Ten eerste, dat fietsers die besluiten om de verkeersregels te negeren en wegen te blokkeren, misschien niet het publiek hebben dat ze verwachten. In plaats van applaus, krijgen ze een lesje in nederigheid, gratis en voor niets aangeboden door de natuurwetten zelf. Ten tweede, dat het altijd een goed idee is om een camera bij de hand te hebben. Want zeg nou zelf, wie houdt er niet van een goede valpartij, vooral als deze zo rijk is aan ironie? Het is bijna alsof het universum zelf zegt: “Hier, houd daar maar eens mee op.”

De belangrijkste les van allemaal

En de belangrijkste les van allemaal: op de weg zijn we allemaal deelnemers in een veel groter verhaal. Laten we proberen dat verhaal veilig en respectvol te houden, zonder onszelf tot hoofdrolspeler te kronen op een manier die anderen in gevaar brengt. Dus daar heb je het, het welverdiende loon van een fietser die dacht dat hij boven de wet stond. Laten we hopen dat hij zijn lesje heeft geleerd en de volgende keer misschien een beetje vriendelijker is voor de wetten van de fysica en het geduld van de automobilisten. En wie weet, misschien wordt hij zelfs een beetje geliefder op de weg. Of niet, maar dat is een verhaal voor een andere dag.

Check ook:

Autobestuurder grijpt de gelegenheid en geeft wielrenners onverwachts een douche

You May Also Like