Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Contant geld pinnen kost vanaf nu ook geld: Dit zijn de kosten per opname

Dit is het maximum bedrag contant geld dat je per bank kunt opnemen
Beeld: Unsplash julian21

Houd je van het gevoel van koude, harde munten in je zak? Of het zachte gefluister van bankbiljetten? Nou, het wordt tijd om je spaarvarken te waarschuwen, want de kosten van contant geld pinnen zijn aan het veranderen – en niet ten goede. In dit artikel duiken we in de wereld van pinautomaten en hun nieuwe tarieven, een wereld waarin zelfs het opnemen van je eigen geld je iets kan kosten. Lees verder en ontdek hoe deze veranderingen invloed hebben op jouw portemonnee en dagelijks leven.

Contant geld pinnen niet meer gratis

Vroeger was naar de pinautomaat gaan een routineklus, gratis en ongecompliceerd. Maar tijden veranderen. Vaker zie je op de markt bordjes met ‘Pinnen? Graag!’. De verschuiving van contant naar digitaal betalen is onmiskenbaar. Maar wat velen niet weten, is dat deze verschuiving ook extra kosten met zich meebrengt. ABN AMRO bijvoorbeeld, rekent €5 per transactie als je in een jaar tijd meer dan €17.500 opneemt, met daarbovenop nog 0,5% van het opnamebedrag. Voor studenten begint deze extra belasting jaarlijks al bij €6.000. Bij Rabobank betaal je een ‘boete’ van €0,75 per transactie als je geld opneemt bij een andere automaat dan Geldmaat. En dan ING Bank: met het standaard ING Oranjepakket zijn contante opnames gratis, maar voor het ‘ING Oranjepakket met korting’ betaal je €2,70 per maand én €0,80 per opname.

Contant geld pinnen
Beeld: Pexels RDNE Stock project

De sociale kost

Deze tarieven hebben een grotere impact dan je zou denken. Voor sommige mensen, vooral diegenen die afhankelijk zijn van cash, kan dit een flinke aanslag zijn op hun budget. Het roept vragen op over financiële toegankelijkheid en inclusie. Naast het gemak van digitaal betalen, moeten we ook nadenken over de minder zichtbare kosten, zoals privacy en dataveiligheid. Elke digitale transactie laat een spoor achter, wat onze persoonlijke en financiële informatie kwetsbaar maakt. Het is van cruciaal belang om alert te blijven op de privacyaspecten van digitale betalingen. Onze digitale financiële voetafdruk kan grote gevolgen hebben voor alles, van onze kredietwaardigheid tot persoonlijke veiligheid.

Contant geld pinnen kost vanaf nu ook geld
Beeld: Pexels RDNE Stock project

Betalen in een nieuw tijdperk

De wereld van betalingen verandert, en hoewel we misschien afscheid nemen van gratis contant geld, moeten we ons bewust zijn van de financiële en sociale gevolgen. Laten we ons aanpassen, maar ook waakzaam blijven. Wees slim in je omgang met geld, zowel digitaal als contant, en laat je niet verrassen door de verborgen kosten van onze moderne betaalwereld. En vergeet niet: hoewel geld niet meer in je portemonnee rinkelt, zorg ervoor dat het ook niet onopgemerkt uit je zak glipt!

Check ook: Deze stad wil de eerste ‘cashloze’ gemeente van Nederland worden

You May Also Like