Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Adam moet rondkomen met 25 euro per maand: ‘Kan mijn kind niets bieden’

Adam worstelt met slechts 25 euro per maand: "Mijn kind kan ik niets bieden"
Beeld: Adam Burton

Het leven wordt onmiskenbaar duurder voor iedereen. Maar soms, als we denken dat onze situatie moeilijk is, stuiten we op verhalen die ons perspectief volledig veranderen. Neem nu de situatie van de 29-jarige Adam en zijn jonge zoon, die het moeten doen met een schamele 25 euro per maand. “Voor ons is er geen ruimte om iets extra’s te kopen”, lucht hij zijn hart tijdens een gesprek met iNews.

25 euro per maand

Adam, die al vroeg zijn schoolcarrière beëindigde, heeft desondanks een werkzaam leven geleid tot voor kort, toen hij plotseling zijn baan verloor. Als alleenstaande ouder in Lincolnshire probeert hij te voorzien in de behoeften van zijn vijfjarige zoon, maar staat met lege handen.

Adam worstelt met slechts 25 euro per maand: "Mijn kind kan ik niets bieden"
Beeld: Adam Burton

In een interview met iNews deelt hij dat voedselbanken zijn laatste toevlucht zijn voor voedsel. Sinds oktober kan hij zijn huurkosten niet meer permitteren. Dit omdat hij heeft geprobeerd steun te ontvangen via Universal Credit, een bijstandsuitkering voor mensen met een minimuminkomen, wat hem in staat zou stellen zijn rekeningen te voldoen. Echter, de vertraging in de ontvangst van deze uitkering laat Adam en zijn zoon in een benarde situatie achter.

Radeloos

Adam vertelt over de afgelopen twee maanden waarin hij het moest stellen met slechts 22 pond, wat neerkomt op ongeveer 25 euro per maand, de laatste centjes die hij had. “Ik voel me radeloos en begrijp niet hoe ik verder moet als ik geen financiële ondersteuning ontvang,” geeft hij toe.

“Financieel sta ik volledig op nul en ik kamp al jaren met depressies. Deze omstandigheden maken het er zeker niet beter op. De huurkosten zijn enorm hoog en ook bij andere rekeningen loop ik achter. Desondanks probeer ik hoopvol en sterk te blijven.”

25 euro per maand
Beeld: Adam Burton

Verlies van Werk

De neergang begon toen Adam onverwachts zijn baan bij een callcenter verloor. Als energieadviseur vond hij daar veel voldoening in. Zijn jaarlijkse salaris bedroeg ongeveer 18.000 pond, omgerekend circa 21.000 euro, wat neerkomt op 1.750 euro per maand.

“Ik was open over mijn strijd met depressie voordat ik daar begon, en dat leek geen probleem te zijn. Echter, na een paar keer te laat te zijn gekomen vanwege mijn mentale gezondheid, werd mij verteld dat ik moest vertrekken, ondanks dat ik mijn uiterste best deed.”

De Noodzaak van Ondersteuning

Veel mensen zijn afhankelijk van deze ondersteuning, niet uit vrije wil, maar omdat ze geen andere uitweg zien. Ik behoor ook tot die groep.” Het zwaarste weegt voor hem dat hij zijn zoon niet meer kan bieden dan enkel zijn liefde. “Mijn zoon heeft meer nodig dan alleen mij,” erkent hij met zorg.

Check ook:

You May Also Like