Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Man maakt van ligbedje veroveren in Spanje anno 2023 een echte topsport!

Man maakt van ligbedje veroveren in Spanje anno 2023 een echte topsport!
Beeld: Facebook

“In 2023 maakt een man van ligbedje veroveren in Spanje een ware topsport. Ontdek zijn strategieën en avonturen!” In menig all-inclusive resort voltrekt zich ’s ochtends een waar spektakel dat je met een mix van bewondering en lachbuien aanschouwt. Zodra de klok rond 08:00 uur de dag begroet, opent het zwembad gebied zijn poorten en ontstaat er een schouwspel waarbij je je afvraagt of je niet per ongeluk in een komische renwedstrijd bent beland. 

‘Handdoekparade’ 

Je hebt vast weleens de ‘handdoekparade’ meegemaakt. Als een geheim ritueel staan hordes vakantiegangers, soms nog met slaap in de ogen, in de startblokken. Het startschot wordt echter niet gegeven door een traditioneel pistool, maar door de innerlijke drang om dat perfecte ligbedje te claimen, dat ene met een vleugje schaduw en een vleugje zonneschijn, strategisch gesitueerd nabij het zwembad. Vroege vogels rennen naar het zwembadgebied, gooien hun handdoeken over de bedjes en verdwijnen vervolgens net zo snel als ze verschenen zijn. Ze laten hun handdoeken als stille boodschappers van bezetting achter.

En dan, lieve toeschouwer, komt het hoogtepunt van de show. Daar sta je, fris en fruitig om 10 uur ’s ochtends, vol goede moed om te genieten van een luie ochtend aan het zwembad. Maar oh, de teleurstelling die toeslaat wanneer je ontdekt dat alle bedjes ”bezet” zijn. Sommige resorts beschouwen dit circus met een fronsende blik en hebben maatregelen genomen om de race te beëindigen voordat die begint. Anderen omarmen het als een cultureel fenomeen en beschouwen het als een onmisbaar onderdeel van de vakantie-ervaring.

Ligbed veroveren

En dan is er die ene man, de kampioen van de ligbedjesrace, die zichzelf heeft getransformeerd tot een serieuze atleet. Hij heeft het hele jaar door getraind: conditietraining om zijn snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren, en parcourtraining om soepel tussen de obstakels (lees: andere deelnemers) te bewegen. Hij is vastberaden om het meest begeerde ligbedje te veroveren en zijn handdoekje als een vlag van overwinning te hijsen. Ja, in deze uitzinnige competitie hoort veiligheid natuurlijk ook thuis. Je kunt je voorstellen dat de bedjesstrijd enigszins chaotisch kan worden, met ligbedjes die als obstakels fungeren voor argeloze deelnemers. Dus zelfs in deze komische chaos, waar handdoeken als veldslagenvlaggen dienen en ligbedjes als schaarse grondgebieden worden betwist, is er een zekere mate van gezond verstand en veiligheidsmaatregelen nodig om het allemaal binnen de perken te houden.

Check ook: Handdoekjesleggers gaan weer ouderwets tekeer bij zwembad op Tenerife

Bron: showmag.nl

Beeld: Facebook

You May Also Like