Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

AH-klant gaat viral om gestoorde prijs voor muffins: ‘Zit er goud in?!’

Muffinprijzen schieten omhoog: Klant van Albert Heijn toont bon voor twee muffins!
Beeld: TikTok oktaaawiaa

Ooit gedacht dat je de hoofdprijs zou betalen voor, jawel, muffins? Bij Albert Heijn is dit realiteit geworden. Een klant wilde twee simpele muffins kopen en eindigde bijna met een hypotheek op de kassabon. Dit klinkt als het script voor een komedie, maar de schokkende bon die de klant ontving, is geen lachertje. 

Wanneer Muffins Goud Waard Zijn  

Koop je muffins of investeer je in goudstaven? Voor de prijs van twee muffins bij Albert Heijn kun je dit gaan afvragen. Het kassasysteem besloot namelijk dat twee muffins, die normaal gesproken minder dan twee euro kosten, een astronomisch bedrag van €448,79 waard waren. Ja hoor, je leest het goed. Misschien zaten er diamanten in verstopt die we over het hoofd hebben gezien? Hoe een supermarkt, bekend om zijn “lage prijzen”, zo’n astronomische fout kan maken, is voer voor psychologen. Was het een simpel technisch mankement, of is Albert Heijn stiekem een experiment begonnen om te zien hoeveel ze kunnen vragen voordat iemand protesteert? 

Muffin
Beeld: Pexels Lain De Macias

Impact op de Argeloze Burger

Natuurlijk springt de Consumentenbond op de bres. Zij eisen opheldering over hoe vaak Albert Heijn eigenlijk extra donaties aan zichzelf doet via de kassabon. Want, laten we eerlijk zijn, een foutje kan gebeuren, maar structureel te veel laten betalen? Dat klinkt als een nieuwe bedrijfsstrategie. Voor de gewone man en vrouw is het een sport geworden: de kassabon-roulette. Hoeveel heb je dit keer te veel betaald? Het checken van je kassabon is inmiddels een volwaardige hobby voor elke shopper die zich respecteert. Misschien moet Albert Heijn maar starten met een loyaliteitsprogramma voor foutvinders?

@oktaaawiaa #foryou #voorjoupagina ♬ origineel geluid – Oktawiaaaa

Tips voor de Oplettende Consument  

  • Wordt een Bon Meester: Bestudeer je bon als een detective zijn moordzaak.
  • Prijscheckers zijn je Beste Vrienden: Gebruik die dingen alsof je leven ervan afhangt. Of in ieder geval je bankrekening.
  • Sla Alarm bij Elke Fout: Voel je vrij om een scène te maken. Wie weet krijg je een rol in de volgende klantenservice training video.

Tijd voor Verandering 

Albert Heijn, luister je? Het is tijd voor een update. Misschien een kassasysteem dat niet denkt dat muffins luxe artikelen zijn? Of personeel dat niet stiekem probeert te kijken hoe reactief klanten zijn? Kom op, we verdienen beter! Is het een kassa fout? Een verborgen camera grap? Wat het ook is, één ding is zeker: de volgende keer dat je bij Albert Heijn muffins koopt, kun je maar beter je bankrekening checken. En wie weet, misschien wordt jouw bon wel het onderwerp van het volgende grote internetmeme. Veel winkelplezier, en vergeet niet, de kassabon is de sleutel tot je financiële rust!

Check ook:

Ophef om ‘neppe’ bonusaanbiedingen bij Albert Heijn: ‘Pure misleiding!’