Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Ook Albert Heijn schaft contant geld af: Klanten zijn woest

Albert Heijn schaft contant geld af: Klanten zijn woest
Beeld: Youtube Veilig Digitaal

Weet je nog die tijden van vroeger, waar je met die glinsterende muntjes in je hand voorzichtig betaalde aan de kassière? Of de immense trots die je voelde als je door de pagina’s van je goed gevulde spaarboekje bladerde? Die tastbare herinneringen lijken nu langzaam te vervagen in het verleden. Ook Albert Heijn doet contant geld in de ban.

Even terug in de tijd

In 1955 bracht Albert Heijn iets compleet nieuws naar Nederland: de koopzegels. Dit spaarsysteem werd snel een rage, waar generaties Nederlanders vol overgave aan deelnamen. Maar zoals alles in deze veranderende wereld, moet ook deze geliefde traditie evolueren. Al in 2021 namen we met enige weemoed afscheid van de authentieke zegelboekjes, en in hun plaats verwelkomden we de moderne digitale variant. Een onvermijdelijke, maar toch vreemde overgang, nietwaar?

supermarket kassa
Beeld: Pexels Jack Sparrow

Digitaal

En dan nu nog een belangrijke verandering: de traditie van het handje contantje uitbetalen van gespaarde zegels bij Albert Heijn komt ten einde. Vanaf november wordt dit bonusje uitsluitend in digitale vorm uitbetaald. De reden? Volgens Albert Heijn is het veiliger en simpeler. Maar denk eens aan oma Truus, die elke zondag met haar kleine beurs vol klinkende muntjes naar AH stapt. Voor haar lijkt deze vooruitgang misschien meer een verlies. Kijkend naar de bredere samenleving, zien we dat meer plekken de fysieke eurobiljetten en munten links laten liggen. Neem bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn; sinds kort is je oude, vertrouwde papiergeld daar niet meer welkom. Maar is dit een brug te ver, of simpelweg een blik in de nabije toekomst?

Verdeelde meningen

Opvallend genoeg zijn de meningen sterk verdeeld. Velen juichen deze digitale omslag toe, waardoor je niet meer met dat vervelende losse geld rondloopt. Echter, er zijn ook veel nostalgische en bezorgde stemmen die opklinken. “We worden overal in de gaten gehouden!” roepen ze uit. En wie weet, wellicht schuilt in die zorgen een kern van waarheid.

Check ook: TikTok-ster zet keukenrollen op hun kop in Albert Heijn van Zoetermeer

Bron: Nu.nl

You May Also Like